Készülnek a strandszezonra Nyíregyházán – Teljesen megújul a Tófürdő
Már készül az idei strandszezonra a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. (Fotó: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.)

A Parkfürdőben most bontják az 50 méteres medence sátorfedését, megtörténik a medencék, csúszdák karbantartása, a csőhálózat fertőtlenítése, a parkfelület rendbetétele. A szezon újdonsága, hogy teljesen megújul a Tófürdő. 

Június elsején, szombaton 9 órakor nyitja meg kapuit a sóstói Parkfürdő. Most bontják az 50 méteres medence sátorfedését, így az május 6. és 17. között nem látogatható, legközelebb május 18-án, szombaton áll újra a vendégek rendelkezésére. Ez idő alatt megtörténik a sátorfedés és az összekötő folyosó bontása, valamint a szükséges burkolatjavítási, karbantartási munkák elvégzése, illetve a medencék teljes vízcseréje. Ezek mellett a csúszdafelületek és a csúszda tartószerkezetek karbantartása is megtörténik, a teljes csőhálózatot fertőtlenítik, valamint minden vízforgatásos medencénél szűrőhomokot is cserélnek. A Parkfürdő területén

már 500 kilogramm fűmagot és 450 kilogramm gyeptrágyát juttattak ki, mindemellett 2500 darab egynyári növényt is ültettek. A jegyárak a helyi lakosok számára nem változnak a 2018-as árakhoz képest, és továbbra is kedvezményt kapnak a családosok. Továbbra sem kell külön díjat fizetni a csúszdák, és a fürdőszolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb élményelemek használatáért, egyedül a szauna szolgáltatás különdíjas.

Teljesen megújul a Tófürdő

Az idei szezon újdonsága, hogy teljesen megújul a Tófürdő. Podlovics Lajos értékesítési vezető elmondta, minden szakterület a munka finisében van, az új térburkolatok elkészültek, a régi faház öltözőkben már a belső felújításokat végzik, folyamatban van a strandröplabdapálya homokcseréje, a füvesítés a növényzet megújítása már megtörtént és a termálvizes medence is új burkolatot kap. A Tófürdő nyitását június közepére tervezik.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatja a vendégeket, hogy május 15-én és 16-án karbantartási munkák miatt a teljes Aquarius Élményfürdő, az Aquarius Fürdőgyógyászat gyógyvizes medencéi és a Hotel Fürdőház wellness részlege zárva lesznek. A fürdőgyógyászaton ezen a két napon nem érhetők el a súlyfürdő, a gyógyvizes gyógymedence fürdő és a víz alatti csoportos gyógytorna szolgáltatások, a fizikoterápiás eljárások, viszont a száraz gyógytorna kezelésfajták zavartalanul igénybe vehetők. A sóstó fürdőegységek karbantartási munkáinak idején a Júlia Fürdő zavartalanul működik.