Készül a műfüves grundpálya – 30 millió forintos beruházás az orosi iskolában
Fotó: Szarka Lajos

Összesen több mint 30 millió forintos beruházás van folyamatban az orosi Herman Ottó általános iskolában. Az intézmény udvarán nemsokára elkészül például Nyíregyháza negyedik műfüves grundpályája is. A tagintézményben 170 diák sportolási lehetőségét segíti majd a beruházás.

 

Most még dolgoznak a szakemberek az orosi általános iskola udvarán, de ha az időjárás is engedi, napokon belül elkészül ez a műfüves pálya is. A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának köszönhetően ez már a negyedik Nyíregyházán. A 18 millió forintos beruházás tíz százalékát az önkormányzat finanszírozta, a fennmaradó részre támogatást nyert a városvezetés.

170 tanuló Oroson

A diákok már várják az új pályát, a jövőben a tornaórák fontos helyszíne lesz a műfüves grundpálya.

„Jelenleg az iskolába 170 tanuló jár, iskolánk részt vesz az MLSZ Bozsik-programjában, így nagyon nagy örömmel fogadtuk, amikor az önkormányzattól kaptuk azt a lehetőséget, hogy itt, az iskola udvarán fogják elkészíteni a következő műfüves pályát. Ezt a gyerekek már nagyon várják és örülünk, hogy nemsokára kész lesz, mert előzetesen csak tavaszra kaptunk rá ígéretet, de így már karácsonyi ajándékként az iskola ezt korábban megkapja. Nagyon hálásak vagyunk, köszönjük szépen, január negyedikén, ha az időjárás engedi, a gyerekek birtokba is fogják tudni venni” – mondta Kapu Tiborné, a Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézmény vezetője.

A kivitelezés még november végén indult az orosi iskola udvarán. Egy 14x26 méteres, homokkal töltött műfüves pályát alakítanak ki, labdafogó hálóval, palánkrendszerrel és kerítéssel.

Nyíregyháza, a sportos város

A városban egyre több a sportolási lehetőség, az iskolák falain kívül és belül is.

„Arra figyelünk, hogy a gyerekeknek, a diákoknak legyen sportolási lehetőség, de legyen szabadidő sportolás is. Ezért a múlt héten néztük meg, hogy a 18 szabadidő kondipark után épülő 9 hogy áll, ott is elkészült 4 még az idén. A Teqball asztalok, amiket szintén egy másik pályázaton nyertünk, 12 ilyen asztal lesz a városban. Tehát bővül a sportolási lehetőség, azt remélem, hogy ezek ugyanolyan népszerűek lesznek, mint az eddigiek is, mert egyre többen mozognak Nyíregyházán. A gyerekeknek és a diákoknak külön kell lehetőséget adnunk” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az orosi beruházás bejárásán.

Tankerületi fejlesztés

A műfüves pálya építése mellett folyamatban van a Nyíregyházi Tankerületi Központ saját beruházása is, mintegy 12 és fél millió forintból megújul a lelátó az udvaron és zajlik a tereprendezés is. A diákok így esztétikusabb környezetben vehetnek részt majd az iskolai rendezvényeken vagy szurkolhatnak a sporteseményeken.