Kapj el, ha tudsz! – Premierre készülnek a színházban

Minden idők egyik legnagyobb amerikai csalójának igaz történetéből 2002-ben Steven Spielberg rendezett igazi kultuszfilmet, ez az alkotás lett az alapja a 2011-es Broadway-musicalnek.

Magyarországon először a Móricz Zsigmond Színházban látható az előadás Horváth Illés, a színház művészeti vezetőjének rendezésében, aki a nagy sikerű Idétlen időkig után másodszor állít színpadra ősbemutatóként egy Broadway-musicalt.

– A kapj el, ha tudsz! szintén egy hollywoodi film zenés, színpadi adaptációja, kiváló zenei számokkal. Én már kedvtelésből is szívesen hallgatom ezeket a zenéket. Nagyon jó mérce, hogy mennyire jó egy anyagnak a zenéje, hogy az ember – főleg amikor főpróba időszakban reggeltől estig hallgatja – akkor sem unja. Akárhányszor csendül fel egy dal napközben, élvezettel hallgatom és jár a lábam közben. Azt gondolom ez egy nagyszerű, kivételes zenei anyag – mesélt az előadásról Horváth Illés rendező, aki azt is elárulta, szerinte sok örömet okoz majd a nézőknek a darab.

Csütörtök délelőtt megtartották a premier előtti sajtónyilvános próbát a nyíregyházi teátrum nagyszínpadán. A nagyszabású előadásban a főszereplő Frank Abagnele-t Jenővári Miklós alakítja, a főbb szerepekben Illyés Ákost, Mészáros Árpád Zsoltot, Nagyidai Gergőt és Jenei Juditot is láthatják a nézők. A több Tony-díjra jelölt zenés játék kiemeli a váratlan és érzelmes fordulatokban egyaránt bővelkedő, szellemes történetet, zenei anyaga dallamos és magával ragadó – így hangzik az előadás színházi ajánlója. A vígjátéki elemeken túl tehát komoly pillanatokra is számíthat a közönség.

– Jó számok, látványos koreográfiák, színes, csillog-villog, tud mindent, amit a szórakoztatóiparnak tudnia kell, de mindeközben olyan üzenetek, olyan érzelmi szálak vannak a történetben, amik számomra a legfontosabb részét képzik – emelte ki a rendező, Horváth Illés.

Az előadás premierje április elsején, szombaton lesz a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. A közönség nagy érdeklődésére való tekintettel pedig a tervek szerint sokáig műsoron marad majd a Kapj el, ha tudsz!