Izgalmas meccs után ismét Fatum előny
Fotó:Kohut Árpád

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik meccsén ismét a Continental Arénában találkozott a Fatum Nyíregyháza és a Kaposvár. A mieinknél Genesis Francesco betegség miatt nem állt rendelkezésre. 
Az első szett rögtön drámai csatát hozott. A játszma nagy részében a Kaposvár vezetett 2-3 ponttal, majd a hajrá előtt hatra nőtt a különbség, így 14-20 volt az állás a végjáték kezdetén. Sőt, 22-24-nél két szettlabdája is volt a somogyi csapatnak, de nem tudott ezekkel élni, majd a harmadikat sem tudták értékesíteni. Innen fordított a Nyíregyháza, és Kristina Belova ászával megnyerte a játszmát! 

A második szett elején érezhető volt, hogy a KNRC játékosait megfogta az elveszített játékrész míg a Fatum felszabadultan röplabdázott. Merve Cepni és Anija Jurdza egymás után szerezte a pontokat, és már a játszma felénél komoly előnye volt a Nyíregyházának. Végül nyolc játszmalabdája is volt a csapatnak, és a másodikat értékesítve nyerte ezt a felvonást is a hazai csapat, és 2-0-ra vezetett! 

A harmadik szett elején a KNRC szerzett vezetést, és végig kézben is tartotta ezt a játszmát. Bár a mieink többször is felzárkóztak, a kaposváriak komoly előnyt építettek ki. A végén nagy hajrával ugyan négy pontra zárkózott a Fatum, de a somogyiak ezúttal nem engedték ki a kezükből a szettet, és szépítettek. 

A negyedik játszma 0-6-tal indult, de szívós munkával közelebb került a Nyíregyháza. Szedmákot viszont nem tudták tartani a mieink, így a folytatásban megint a KNRC vezetett, és 14-20-nál ismét hat pont volt a hátrány. Szettlabdákat hárítva 23-24-nél már csak egy pont volt a különbség, de ekkor befejezte a szettet a Kaposvár, így egyenlített. 

A döntő játszmát jól kezdték a mieink, Jurdza és Cepni remekül játszott, Cicic pedig jó labdákkal szolgálta ki a társakat, így 8-6-tal fordultak a csapatok féltávnál. Jól játszott a Fatum Nyíregyháza, és 13-8-nál gyakorlatilag eldőlt a meccs. A mieink végül egy izgalmas mérkőzésen nyertek, és 2-1-re vezetnek a párharc során. Folytatás szombaton Kaposváron. 

Fatum Nyíregyháza – Kaposvár 3-2 (25, 17, -19, -23, 10)

Nyíregyháza: Cicic 4, Belova 8, Cepni 14, Jurdza 26, Lászlop 8, Leban 16

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga

KNRC: Maggioni 6, Bodovics 5, Ubavic 21, Szedmák 21, Gyimes 8, Godó 14

Csere: Radnai (liberó), Hegyi, Renko-Ilic

vezetőedző: Vincent Lacombe