Kampányban a Nyíregyházi Egyetem: sikeres bemutatkozás az EDUCATIO kiállításon

15 vizsgabizottságban közel 200 hallgató tesz záróvizsgát a Nyíregyházi Egyetemen ezekben a napokban. Ezzel egyidőben zajlik a következő tanév felvételi kampánya, melynek fontos állomása volt a múlt hét második felében a budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. Itt szerepelt sikerrel a nyíregyházi campus.

A Nyíregyházi Egyetemen ezekben a napokban rendezik a záróvizsákat. 15 bizottságban 182 hallgató ad számot az egyetemi évek alatt megszerzett tudásáról. A január 26-ig tartó félévi vizsgaidőszakra 4 ezer diák jelentkezett, akik remélhetően február 19-től újabb félévben folytatják tanulmányaikat.

Mindeközben lassan finiséhez ér a 2024-25-ös tanév felvételi kampánya, hiszen február 15iig kell beadni a jelentkezési lapokat. Ismét fontos állomás volt az egyetem életében a múlt hét utolsó napjaiban Budapesten megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. 

„Örömmel vettünk részt  ezen a szakkiállításon, ahogy  minden évben, az elmúlt időszakban. Amiben új volt ez az év számunkra az, hogy sokkal nagyobb standdal és sokkal több attrakcióval jelentünk meg. Számos érdeklődő volt a standunknál. Nagyon sokan jöttek a vármegyéből, de az ország számos pontjáról is. Érdekes attrakciókkal készültünk, virtuális valóságot teremtettünk azok számára, akik szerették volna a szimulátorozást kipróbálni a repülésben, de egy mesterséges intelligencia alapú szoftvert is használtunk, és lehetőséget adtunk azok számára, akik tanácsot kértek ahhoz, hogy  milyen szakot válasszanak. A mesterséges intelligencia a válaszaik alapján arra a szakra irányította őket, ami az érdeklődésüknek leginkább megfelel.”

- tájékoztatott Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese. Szerepelt még Budapesten az intézmény LEGO oktatási stúdiója, és mint hallották VR szemüvegen keresztül, egy szimulátor segítségével modellezték a pilótaképzést, de megjelentek a színpadon a pom-pom lányok is. A kiállítással persze nem ért véget a felvételi kampány, hiszen a február 15 – ig lehetséges jelentkezésig van még idő, és vannak még tervek.

„A további időszakban iskolalátogatásokat tervezünk. Számos iskolába fogunk még ellátogatni nem csak a vármegyében, hanem a szomszédos vármegyékbe is megyünk. Egyfajta régi – új újdonságként jelenik meg a kínálatunkban, hogy élménynapokat fogunk szervezni, tematikus megosztásban. Külön a természettudományi, külön a műszaki – és agrártudomány iránt érdeklődők számára. Ezek dátumait hamarosan nyilvánosságra fogjuk hozni.”

- ígérte a rektorhelyettes. Interaktív programokkal jelentkezik a Nyíregyházi Egyetem. Laborokat, kísérleteket és különféle műhelyeket mutatnak meg a jelentkezőknek, melyek képet adnak az intézmény képzési kínálatáról, és persze kedvet csinálnak a nyíregyházi campushoz, ahol továbbra is az egyetemi brandet építik. Okkal hivatkoznak a modern, tágas épületekre, a kollégiumra, a korszerűen felszerelt laboratóriumokra, a szakmai programokra, és az egyetem gyakorlatorientált képzési kínálatára. Ismét érdemes arról is szólni, hogy egyetemi felkészítő kurzust hirdetett az intézmény, mely a résztvevők számára már 5 alkalom után is 100 többletpontot biztosít.