Jön az ősz futball meccse - Diósgyőrben a Szpari

Jön az 59. derbi vasárnap! A Nyíregyháza Spartacus és a DVTK újra összecsap a labdarúgó NB-II-ben. Tavasszal a Szpari, tavaly ősszel a Diósgyőr nyerte a rangadót. Mindenki tudja, ez a meccs sokkal több mint egy átlagos bajnoki.

- Ez az év mérkőzése, remélem minden játékosom átérzi ennek a súlyát, tudjuk, hogy a két szurkolótábornak mit jelent ez a meccs, és külön készülnek erre az összecsapásra. Számomra külön pikáns a találkozó, mert mindkét együttesben futballoztam és voltam edző is mindkét gárdánál, voltak örömteli és kevésbé boldog pillanatok egyaránt. Az ilyen meccsekért érdemes futballozni, és bármelyik osztályban játszik a Diósgyőr és a Nyíregyháza, ez mindig rangadó. Szerdán nem tartalékoltunk külön a vasárnapi mérkőzésre, de voltak olyan játékosaim akiknek négy sárga lapjuk volt, szerencsére számíthatok rájuk a derbin. Jó hangulatú, parázs mérkőzésre számítok Miskolcon – mondta Huszák Géza vezetőedző.

A játékosok is nagyon várják már az összecsapást.

- A Nyíregyháza-Diósgyőr meccs mindig élet-halál mérkőzés. Két derbin már pályára léphettem, és tudom már milyen érzés megnyerni egy ilyen találkozót. Szeretném újra átélni mindezt vasárnap – mondta Márkus Attila.

Az első osztályban 24 meccset vívott a két csapat, ebből 8 alkalommal nyert a Szpari, hétszer a DVTK. Az NB-II-ben a borsodiak mérlege jobb, 16 sikerükkel szemben 11 nyíregyházi győzelem áll. Miskolcon utoljára 1995-ben nyert a Spartacus, akkor 1-0 lett a végeredmény. A vasárnapi meccsen biztosan nem játszhat a hazaiaknál Holdampf Gergő, a korábbi Szpari játékos komoly térdsérülést szenvedett a Szeged elleni meccsen.

A mérkőzésre online már lehet jegyeket vásárolni az alábbi linken. A vendég szektorba a felnőtt jegy online 1000 Ft : https://dvtk.jegy.hu/program/dvtk-nyiregyhaza-67/364, meccsnapi jegy a helyszínen 1500 Ft. Kedvezményes jegy esetén a kedvezményre jogosító igazolványt belépéskor ellenőrzik. A stadion kapui normál mérkőzés esetében egy órával a mérkőzés előtt nyílnak. Fokozott vagy kiemelt mérkőzés esetén ennél korábban, a rendőrséggel egyeztetett időben nyitják meg a kapukat. Megkérik a szurkolókat, érkezzenek időben, hogy elkerüljük a fennakadást a beléptetés során! A helyszínen 12 órától nyit a pénztár.

A DVTK-tól kapott információk szerint a mérkőzésről lesz élő stream közvetítés. A rangadó vasárnap 15 órakor kezdődik.