Már készül a jég, jövő héten nyitás!

Hizlalják a jeget a Városi Jégpályán. A tervek szerint november 14-től már birtokba vehetik a korcsolyázók és a jégkorong csapatok. A jövő héten jégnyitó Ice Partyt is tartanak. 

A vonalak felfestve, még néhány réteg víz kell a Városi Jégpálya felületére, és korcsolyázásra alkalmas lesz a létesítmény. A tervek szerint november 14-től nyit a pálya, ettől kezdve folyamatosan használhatják a város lakói és a jégkorong egyesületekben sportoló gyerekek az év végéig. 

- A jégpálya a téli sportok szerelmeseinek, a jégkorongozóknak egy lehetőséget biztosít arra, hogy mozogjanak, bízunk abban, hogy minél hosszabb ideig nyitva is tudjuk tartani - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A jégpályánál villamos energiát használnak a hűtéshez, itt az áramtermelést napelemek is segítik a tetőn. A Nyíregyházi Sportcentrumnak és a Szabolcs Jégsport Egyesületnek is több jégkorong csapata van, a gyerekek már nagyon várták, hogy a szárazedzések után jégre léphessenek, és a tervek szerint hazai rendezésű tornákat is tartanak. November 17-én ismét Nyíregyházára ér a „Gyere hokizni” roadshow, melynek keretében a jégkorongot népszerűsítik. Több válogatott játékossal is találkozhatnak a kicsik. 

- Tegnap Budapesten is tárgyaltam a Jégkorong Szövetség vezetőivel, nagy öröm számukra, hogy Nyíregyházán ilyen komolyan vesszük a sportág népszerűsítését, és igyekeznek ebben segíteni bennünket – tette hozzá Kőhalmi Richárd. 

Az elmúlt években a jégpálya egy igazi közösségi tér lett, és számos rendezvényt is tartottak itt. A jövő héten Ice Party-t is rendeznek a létesítményben.