Jó ütemben halad a Bujtosi Uszoda építése, ma a kiszolgáló blokkok födémbetonozása zajlott
Folyamatos a munka!

Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát! Nyíregyháza új sportlétesítménye őszre készülhet el a Continental Aréna szomszédságában.

Tavaly szeptemberben mintegy 200 kutat fúrtak le, a szivattyúk folyamatosan dolgoztak a munkaterületen, akkor talajvízszint-süllyesztést végeztek, majd októberben letették az uszoda alapkövet, novemberben pedig már kirajzolódtak a medenceterek vonalai, most pedig már a kiszolgáló blokkok födémbetonozását csinálták; hamarosan újabb, látványos munkához érnek majd a kivitelezők.

Balogh Tamás, az AQUA SE irodavezetője elmondta:

Májusban fölkerül a medencetér fölé a tető, ami bezárja az uszodát. Érdekesség, hogy mintegy 32 méter fesztávolságú tetőről lesz szó, utána kezdődnek majd a belső munkák is. A késő őszi átadásban mi is bízunk, sportszakmai szemmel pedig már nagyon várjuk a jövő évet, hiszen rengeteg izgalmas dolog lesz majd. Az AQUA SE, mint vízilabda-bázis, ezt az uszodát reményeink szerint hamar belakja majd, másrészt pedig az alapkőletételnél elhangzott a Vízilabda Szövetség részéről egy ígéret, elnök úr részéről, hogy a válogatott és nevesebb csapatok is megfordulhatnak itt az uszodában, úgyhogy nagyon várjuk ezt az időszakot.

A sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott. A beruházással kapcsolatosan tavaly városi, közgyűlési döntés is született: Nyíregyháza támogatja a TAO-s fejlesztést, a beruházáshoz a területet, ingatlant a megyeszékhely adja. Amint megtörténik az uszodának a használatba vétele, a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést. Az uszoda 10 pályás nagymedencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz, mellette pedig tanmedence, öltözők és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd az épületben. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter.