Jó estét nyár, Kapj el, ha tudsz! – Ízelítő a szabadtéri és a jövő évad programjából
Fotó: Szarka Lajos

Két szűk esztendő után bombasztikus évadra és nyárra készülnek a Móricz Zsigmond Színházban. A tájékoztatón megelőlegezett néhány címet az intézmény vezetése. Lesz majd Spamalot, a Gyalog galopp, Jó estét nyár, jó estét szerelem, és Kapj el, ha tudsz! A szereplők között láthatjuk Mészáros Árpád Zsoltot, és a Hide the pain Harold néven világsikert aratott Arató Andrást.

 

Szerencsére ez egy Monty Python által megírt musical lesz.

Igazgatói utasításra mondott egy poént az angol humor nagyágyúitól Gulácsi Tamás a tájékoztatón. Talán nem titok, ha az elejét is elárulom. A postás miért nem ezzel az ujjával csenget? – mert ez az enyém – jött a válasz, és a kacagás, melyben bőven lesz részünk a Móricz Zsigmond Színház 2022/23-as évadában.

Csupa nagy cím, csupa nagy vállalkozás a következő kőszínházi évad, bombasztikus előadásokkal.

És ő, Arató András a másik főszereplő a Gyalog galoppból. Nem véletlenül jelenik meg a városi plakátokon!

„Valami olyasmibe kell belevágni, amit eddig még nem próbáltam, és a színháznak is egy nagy ugrás valaki olyat beengedni az épületbe, a függöny másik oldalára, aki életében színészmesterséget nem tanult, beszédtechnikát nem tanult, énekelni nem tanult, táncolni nem tanult, és egyszer csak odateszik egy musicalbe” – mesélt az izgalmakról Hide the pain Harold.

A Gyalog galopp után újabb ajánlatok jöttek. Mély gondolatokat, akár mai problémákat is felvet a Fejes Endre novellájából készült dráma, a Jó estét nyár, jó estét szerelem.

„Kamarabemutató lesz, a következő évadban a kamarában fogjuk játszani ezt az előadást. Egy olyan merészet gondoltunk, ha már zenés darab Presser slágerekkel, miért ne vinnénk ki a szabadtéri színpadra is. Egy plusz hetet rászánunk arra, hogy Horváth Illés rendezőként átalakítsa az előadást úgy, hogy a szabadtérin is működjön. A két főszereplőt emelném ki. Tar Dánielt, aki első évét fogja kezdeni nálunk alkalmazottként. Ő egy frissen végzett egyetemista, és Ténai Petrát, aki szintén néhány éve végzett csak az egyetemen” – mondta Kirják Róbert, a színház igazgatója.

„Ez mind semmi ahhoz képest, hogy Árpival nem is tudom, tizenszáz éve nem álltunk egy színpadon... ...nekem külön öröm, hogy találkozunk ...meg kell erősíteni a deszkákat, mert biztos szétrobban, ha mi ketten ott megjelenünk...” – szólt a tájékoztatón Illyés Ákos, akit meg-megszakított mondatával MÁZS.

„Fantasztikus, izgalmas musical, egy igazi klasszikus, egy Spielberg film adaptációja, a Kapj el! című musicalben Illyés Ákos nagyszerű kollegám édesapját fogom játszani. Szívszorító, de mégis érdekes, nagyon jó élettörténet, egy tanulságos apa-fiú viszony, az életben való szocializálódás, a kétségbeesés, a balhé... alig várom, hogy jöjjek. Eddig azt vártam, hogy ne teljen ennyire az idő,  most azt várom, hogy minél hamarabb kezdjünk bele a munkába, hisz májustól kezdve itt a röhögéstől és az énektől lesz hangos a Móricz Zsigmond Színház” – így fogalmazott Mészáros Árpád Zsolt, a nyíregyházi énekes-színész.

Ezt a darabot elemzi tovább és ajánlja a nézők figyelmébe a színház művészeti vezetője, aki egyébként a már említett Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés darab rendezője lesz.

„Most már nevezhetjük hagyománynak, hogy a Móricz Zsigmond Színház ősbemutatókat abszolvál, tehát fogunk modern, nem régi Broadway musicaleket. Elhozzuk Magyarországra, lefordítjuk magyar nyelvre, és a magyar közönség elé tárjuk. Tehát lendületes, fiatalos, modern musicalnek várhatjuk a bemutatóját, és ismét egy filmadaptáció. Ha valaki nem tudja, ez egy Steven Spielberg film, a Kapj el, ha tudsz! eredetileg. Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével láthatták a mozinézők, és már a tévénézők is. Ennek lesz egy izgalmas musical változata, ami klasszikus rabló-pandúr történet” – nyilatkozta Horváth Illés, a színház művészeti vezetője.

A szabadtéri színpadon új bemutatók, a Spamalot, Gyalog galopp, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, illetve a tavalyi siker, a Legénybúcsú kerül nyáron a közönség elé a saját előadások közül. Mindez kiegészül vendégprodukciókkal. Például a Rövidzárlatot és a Sisi magyar királynét is láthatják a Rózsakert nézői.

Kapcsolódó galéria

Sajtótájékoztató a Móricz Zsigmond Színházban