Jégre lépni tilos! – Sem a Sóstói-tó, sem a Bujtosi-tó jege nem alkalmas korcsolyázásra

Tilos és életveszélyes a Bujtosi-tó jegére lépni, hiába volt hideg téli idő az elmúlt napokban, a jég vastagsága alig nőtt néhány centiméterre. A következő napokban is hideg idő várható, de ennek ellenére továbbra sem lesz alkalmas a téli sportolásra sem a Bujtosi-tó, sem a Sóstói-tó jege. 

Bár egy vékonyabb jégpáncél borítja a Bujtosi-tó vizét, még mindig veszélyes rálépni, mert könnyen beszakadhat bárki alatt. Ha valaki a jeges vízbe zuhan, nagyon hamar kihűlhet, ha nem jut ki percek alatt a vízből. A segítésére igyekvő életmentő is nagyjából öt perc után veszélybe kerülhet, éppen ezért a NYÍRVV városüzemeltető társaság is felhívja a lakosság figyelmét, hogy tilos a jégre lépni – erről Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója beszélt szerkesztőségünknek.

Társaságunk kezelésében a Bujtosi-tavak találhatóak, jelen pillanatban ezeknek a felülete nem alkalmas jégre lépésre, december 27-én helyeztük ki az ehhez kapcsolódó táblákat. Mindenkit arra kérünk, jelen pillanatban meg se próbálja a jégre lépést, az időjárási körülmények a jég vastagodását fogják előidézni, de jelen pillanatban mindenkit arra kérünk, hogy ne lépjenek a jégre.”

A Bujtosi-tónál tábla is figyelmezteti a lakosságot, hogy jégre lépni tilos, ugyanis a vastagsága még csak néhány centiméter. Csak akkor lehet biztonságosan rálépni a tó jegére, ha az legalább 10 centiméter. Az időjárás-előrejelzés alapján a következő napokban és éjszaka is mínuszokat mérhetünk, azonban ennek ellenére a saját biztonsága érdekében senki ne lépjen a tó jegére.

Kapcsolódó galéria

Téli séta a Bujtosi Városligetben 20220109