Járdát építhetnek a városlakók az önkormányzat segítségével!

Járdalapot és kavicsot is biztosít új járdák létrehozásához a nyíregyházi önkormányzat. A városlakóknak papír alapú igényt kell benyújtani a NYÍRVV-hez, így juthatnak hozzá a járdához szükséges alapanyagokhoz. Tavaly 45 helyszínen több mint 5300 járdalapot raktak le így a városlakók.

Útfelújítás a Vasvári Pál utcán és a Korányin, bicikliút építés a Kállói úton. Nyíregyházán 2019-ben önkormányzati forrásból 23 utcában épült új aszfaltút 6831 méter hosszúságban. Többek között Kertvárosban, Sóstóhegyen, Kőlaposon, Örökösföldön, Borbányán, Oroson és Kistelekiszőlőben kaptak szilárd burkolatot az utak. Emellett járdák is épültek. A városban 45 helyszínen az önkormányzat és a városlakók összefogásnak köszönhetően jöttek létre kényelmesen használható gyalogutak. A város az igénylőknek 5333 járdalapot és 98 tonna kavicsot biztosított a járdák kialakításhoz. Az igénylőknek pedig az volt a feladatuk, hogy az ingatlanjaik előtt lerakják a lapokat.

Nyíregyházán ez egy évek óta bevett beruházásunk, minden évben egy adott keretösszegig biztosítunk járdalapot, olyan járdaszakaszok megépítéshez, ami egy adott uctában hiányzik. A kedves városlakók kérelemmel fordulhatnak hozzánk, ha például az ő ingatlanjuk előtt hiányzik 25 méter járdaszakasz, ezt nyilván minden esetben a helyszínen megvizsgáljuk és amennyiben jogosnak tartjuk az igényt, akkor biztosítjuk a járdalapokat és az ehhez szükséges sóderanyagot. Így  ezután a városlakók készítik el ezeket a járdaszakaszokat.

– mondta el Dicső Péter, a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője.

A lakossági járdaépítéshez egy formanyomtatványt kell kitölteni. Ez a városüzemeltető és vagyonkezelő cég weboldalán a www.nyirvv.hu webportálon érhető el. Ezen fel kell tüntetni az ingatlantulajdonos adatait, elérhetőségét, az ingatlan utcafronti hosszát, és ki kell számolni azt is, hogy a 40x40 lapokból hány darabra van szükségük, valamint a lerakásukhoz mennyi kavicsot igényelnek. A beadott kérelmeket minden esetben a helyszínen vizsgálják meg. Minden érintettel szerződést kötnek és utólagosan leellenőrzik, hogy valóban az igényelt helyre használták-e fel a biztosított anyagot. Idén a kalákában történő járdaépítéshez 4 milliós keretet biztosít a NYÍRVV.