Járatsűrítés Nyíregyházán is – Ideiglenes menetrend november 9-től
Fotó: Szarka Lajos

Mentesítő járatok közlekednek Nyíregyházán is hétfőtől, a megszokotthoz képest több autóbusz segíti a zsúfoltságmentes közösségi közlekedést. Az ideiglenes menetrendnek köszönhetően kényelmesen meg lehet tartani a másfél méteres védőtávolságot is.

A kormány november harmadikán döntött arról, hogy sűríteni kell a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését a reggeli időszakban és a délutáni csúcsban is. Ez az ideiglenes járatsűrítési menetrend november 9-én, hétfőn lépett életbe Nyíregyházán is. Az utasok bíznak abban, hogy ezentúl kényelmesebben, a védőtávolság megtartásával tudnak majd közlekedni.

Utasok tapasztalatai

„Reggel borzalmas tömeg volt, iskolakezdésnél főleg, ott nagyon sokan voltak, úgyhogy akkor már nem lehetett tartani a távolságot. Sok mindenkin nem is volt maszk, vagy felszálltak maszkkal, de közben levették” – mesélte Aranyász Jánosné. Szvatkó Ilonának is hasonló volt a tapasztalata, úgy nyilatkozott, hogy elég zsúfolt volt az autóbusz, sokkal jobb és kényelmesebb az utazás hétfő reggeltől, hogy többször jön a busz. Boros László hétfőn már háromszor is közlekedett a buszokkal, mikor azt mondta, meg van elégedve a döntéssel, könnyebbé vált a közlekedés a járatsűrítésnek köszönhetően.

Ideiglenes járatsűrítés

A járványügyi helyzetre való tekintettel Nyíregyházán a reggeli és délutáni csúcsidőszakban mentesítő járatok közlekednek a zsúfoltság elkerülése érdekében – ez olvasható a Volánbusz honlapján. A városban ez huszonöt plusz járatot jelent. A 4Y-os vonalon délután már 16.20-kor is indul egy autóbusz, majd 17 órakor pedig Orosról visszamegy az Autóbusz-állomásra, 5-ösből öt, 5A jelzésből egy mentesítő járattal kell számolni, de az ideiglenes menetrend nagymértékben érinti a 12-es és a 13-as jelzésű buszokat is, illetve a 17-es, 18-as és 21-es járatokat. A részleteket mindenki megtalálja a volanbusz.hu weboldalán, a hírek között, ide kattintva.