Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. - adta hírül Magyarország Kormánya a közösségi oldalán.

Oltási akció

Az első oltási akció január 6. csütörtök és január 8. szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást. Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.

Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség. - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

A kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben minden még rendelkezésre álló vakcina elérhető lesz, így Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, és AstraZeneca közül választhatnak az oltakozni vágyók.


Háziorvosi oltási akciónapok

Természetesen a háziorvosok is folytatják az oltást, januárban ők is szerveznek a rendelési időn kívüli oltási akciónapokat, a hétvégi oltásért pedig külön díjazásban is részesülnek.

A háziorvosok Pfizer, Sinopharm és Janssen vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül. Aki pedig a háziorvosánál szeretné felvenni az oltást, javasolják, hogy helyben tájékozódjon a helyi oltási akciónapokról.

Nyíregyházán hét háziorvos csatlakozott a Települési Oltási Akciónapokhoz január első hétvégéjén. A szakemberek előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják a hozzájuk tartozó lakosokat. Január 7-én pénteken 14 és 18 óra között, január 8-án szombaton 10 és 18 óra között kérhetik az első, második vagy harmadik adag vakcinát. A további részletek és az oltási helyszínekről és az elérhető időpontokról a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság honlapján, valamint a nyiregyhaza.hu városi webportálon érhetők el.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tajekoztatas-haziorvosi-oltasi-akcionapok-2022-01-05