Izgalmas évad a Móricz Zsigmond Színházban

Nagyszínpadi előadások

Még nincs egy hónapja, hogy megtartotta az évadzáró társulati ülést a Móricz Zsigmond Színház debütáló direktora, június 23-án kezdőnek a Szabadtéri Színpad produkciói, de máris az új évad előadásait ismertette a közönséggel Kirják Róbert. A 2017/18-as évad korán, egy szeptember 9-i bemutatóval kezdődik, Sherlock Holmes, a sátán kutyája című detektívtörténetet viszi színre Szente Vajk. A magyarországi ősbemutató igen különlegesnek ígérkezik, hiszen a színpadon játszó három színész rekordszámú gyors öltözést hajt majd végre. Puskás Tivadar az előadás alatt 28 alkalommal ölt új jelmezt, de Ulmann Mónika és Kuthy Patrícia is több ruhában lesz látható. A következő nagyszínpadi bemutató november 25-én lesz, akkor Mohácsi János, Jászai Mari-díjas rendező verziójában láthatják az Illatszertár című darabot. A rendező nem ismeretlen Nyíregyházán, hiszen 1998-ban a Krétakörben már megismerhették a munkáját a színházba járók. A darab teljes egészében a Móricz Zsigmond Színház társulatára épült, vendégszínészek szereplése nélkül. A sort a Chicago című zenés előadás folytatja. Ennek bemutatója 2018. január 20-án lesz. A zenés színház egyik alapművét Szőcs Artur rendezi. A negyedik nagyszínpadi darab, március 10-i premierrel Szabó Máté rendezésében a Don Carlos című dráma lesz, amelyben a Pesti Magyar Színház egyik fiatal művésze, Horváth Illés is szerepel. Április 28-án nézheti meg először a közönség A hülyéje című vígjátékot, amit Fehér Balázs Benő, a fiatal generáció egyik tehetséges rendezője visz színpadra.

 

Kamaraszínházi bemutatók

 

További képekért kattintson a fotóra!

A nagyszínpadi előadások mellett kamaraszínházi darabok is várják a kultúra szerelmeseit. Asszony asszonynak farkasa, Leenane szépe, és a Név: Carmen, amelyet a Művész Stúdióban láthat majd a közönség szeptember 29-én.

 

Gyerekdarabok

 

A gyerekekről sem feledkeztek meg a színházban. Az új évadban a nagyszínpadon várja őket a Diótörő és a Dzsungel könyve, a Művész stúdióban A kék pék, a Mirr-Murr kalandjai és a Maszmók Afrikában című előadás. Az évad során több vendégszínésszel, egyetemi hallgatóval is találkozhat a nyíregyházi közönség, de az állandó társulat tagjait is láthatják.

Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója azt mondta, nincs oka nagy változtatásokra, hiszen a társulat magja bizonyította az előző évadban is, hogy lehet rájuk építeni. Hozzátette, egy nagyon sikeres évadot tudhatnak magunk mögött nem csak gazdasági szempontból, hanem a nézőszámok tekintetében is.

 

Bérletezés június 22-től

 

A Móricz Zsigmond színház Szervező-és Jegyirodája 2017. június 22-én kezdi a bérletek értékesítését a következő évadra. Az előző évadban megvásárolt bérletek megújítására június 22-e és július 14-e között lesz lehetőség. Ezt követően az új bérlők is igényt tarthatnak a régi bérletesek helyeire. Ettől az évtől a bérletes közönség kedvezménye, hogy a VIDOR Fesztiválra a jegyeket ők a bérlettel nem rendelkezők előtt már egy héttel megvásárolhatják. Így a bérletesek a július 14-ei héten, míg a bérlettel nem rendelkezők a július 21-i héten válthatják meg jegyeiket az idei színházi seregszemlére. A 2017/18- as évadban több, az előző évadokban sikerrel játszott darab is repertoáron marad. Így láthatja még a közönség a Szibériai csárdást, a Hello Dolly-t, a Függöny fel! Című előadást, de jegyet válthatnak A főfőnökre és a Singsingsing MÁZS-képp című zenés előadásra is.

ME.
Fotó: Szarka Lajos