Ittasan e-rollert sem szabad vezetni! – Kisfilm készült az elektromos roller és az elektromos kerékpár vezetésével kapcsolatos legfontosabb szabályokról

Indul a roller és a bicikli szezon. Az e-rolleresek és elektromos biciklisek kirajzanak az utakra. Egy barátokkal szervezett esti sörözésre többen autó vagy taxi helyett inkább így indulnak útnak. Pedig jó tudni, hogy ittasan ezeket sem szabad vezetni.

A Jogodban áll tudni! sorozatunk legújabb részében Vecsei H. Miklós színművész kérdéseire dr. Sticz Tamás, a Győri Járási Ügyészség ügyésze válaszol.

Az elektromos rollerek száma az elmúlt napokban Nyíregyházán megnőtt, hiszen 250 darab elektromos rollert helyeznek el Nyíregyháza különböző pontjain, a szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki elmúlt 18 éves és okostelefont használ. A rollerek kölcsönzéséért egy mobil applikáción keresztül lehet fizetni, a szolgáltatás percdíjas. Erről itt írtunk bővebben.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség / http://ugyeszseg.hu/jogodban-all-tudni-ittasan-e-rollert-sem-szabad-vezetni-2/