Ismét szól a Mandala dala - Már csak egy hetet kell várniuk a Dalszínház kedvelőinek
Ismét szól a Mandala dala
Ismét szól a Mandala dala - Már csak egy hetet kell várniuk a Dalszínház kedvelőinek

Már csak egy hetet kell várniuk a Dalszínház kedvelőinek, s indul a XXVIII. Mandala Nyár, amelynek előadásain olyan sztárok is fellépnek, mint Koltai Róbert, Hűvösvölgyi Ildikó, Mikó István vagy Sasvári Sándor.

 

Hamarosan jubilál a Dalszínház, hiszen közel harminc éve várjuk a nézőket a Mandala Nyár rendezvényeire

– nyilatkozta a Nyíregyházi Naplónak Bódis Gábor ügyvezető elnök.

A múzeumfalu felújítása miatt az előző nyáron a Görög Udvar lett az előadások helyszíne. Befogadott minket a görögkatolikus egyház és annak iskolája, amiért nem lehetünk eléggé hálásak. Ebben az évben is itt lesznek a programjaink, mert annyira megtetszett a nézőknek is ez a helyszín, ugyanis könnyen megközelíthető, a környékén remekül lehet parkolni, s az udvar intim környezetet teremt az előadásokhoz. Újítás az idén, hogy azokat a székeket, amelyeket eddig a hely szűkösebb volta miatt nem tudtunk elhelyezni, egy technikai megoldás segítségével a sorok szélességét növelve rögzítjük. Több mint 700 embert tudunk leültetni a nézőtéren. A karfás műanyag ülőhelyeket ezentúl csak pótszékekként használjuk. A következő évadban talán megoldható lesz a székek számozása is, s ezáltal helyre szólóak lesznek a jegyek.

Nő a macsóklubban

Mint elmondta, a Család ellen nincs orvosság című Ray Cooney-darabbal indul az idei programsorozatuk július 13-án. Húsz éve annak, hogy először mutatták be az angol szerző Páratlan páros című vígjátékát, amit ennek a második része követett. Évekig nagy sikerrel játszották A miniszter félrelépet is. Besenczi Árpád rendezte a Kölcsönkérót, miként a Család ellen nincs orvosság című előadást is. Tavaly nyáron a Jászai Mari-díjas művész játszotta a főszerepet, dr. David Mortimore-t, de az volt a megállapodásuk, hogy Bódis Gáborral váltott szereposztásban fogják alakítani. Az előző évben Dobos Lászlónak, a Dalszínház igazgatójának halála miatt rengeteg elfoglaltsága volt Gábornak, ezért nem tudta vállalni a több mint 120 oldalas szöveg elsajátítását. Ebben az évben viszont már õ alakítja a doktort, így hát annak is érdemes újra megnézni az előadást, aki az előző évben már látta a darabot. Cooneyra jellemzően ez a komédia is helyzetkomikumokra épül. Mortimore-nak egy neurológus világkonferenciát kellene megnyitnia az előadásával, ám megérkezik egykori szeretője, aki magával hozza közös gyermeküket is, akinek létezéséről még csak most értesül David. Ráadásul betoppan a felesége is, ezért a barátjával, a Kovács Attila által alakított Bonneyval együtt próbálják eltitkolni az apaságot. Mindig más és más hazugságot adagolnak be a többieknek, ami rengeteg humoros helyzetet teremt. Ezeket a szálakat kiválóan mozgatja az író, aki már idõs ugyan, de maga is színész, s kiváló szerepeket teremtett műveiben. A feleséget Molnár Ágnes, az egykori kedvest Cserjési Beatrix alakítja. Az idén a korábbinál több gyermekeknek szóló előadást kínál a Mandala. Ilyen a Kincskereső kisködmön című „mesés zenejáték”, amelyet Móra Ferenc művéből Lackfi János írt át, ami által kissé humorosabb lett a történet. Van egy mesélő, aki elmondja a történetet, közben pedig az Apnoé zenekar adja elő a Lackfi szövegeire írt dalokat július 19-én fél 5-tõl. Másnap Gergely Róbert társulata egy olasz zenés vígjátékot mutat be Nő a tét címen, amelynek főszerepeit a rendező, Gergely Róbert, Lippai László és Heller Tamás alakítja. Négy rendszeresen pókerező barát elhatározza, legközelebb egy hölgyet is meghívnak a macsóklubba. Hogy mi lesz ennek a vége, július 20-án fél 9-tõl kiderül.