Ismét nyitva a Nyíregyházi Állatpark – Sokan vásárolnak segítő jegyet
Fotó: Trifonov Éva

Több ezren vásároltak segítő jegyet a hétvégén a Nyíregyházi Állatparkba. A járvány miatt több mint egy hónapja zárva tartott az ország legnépszerűbb vidéki állatgyűjteménye, május nyolcadikán viszont a Sóstó Zoo is kinyithatott. A kedvezményes jegyvásárlás továbbra is elérhető.

Március 16-a óta először az elmúlt hétvégén nyithatta meg kapuit a Nyíregyházi Állatpark. Több mint egy hónapja árulnak segítő jegyet, sokan ezzel érkeztek ide a hétvégén. Vendégek az ország minden területéről ellátogatnak Nyíregyházára, sokan nem először jártak az állatparkban.

„Többedik alkalommal járunk már itt, a Nyíregyházi Állatparkban. Azért döntöttünk mellette, mert egy szuper állatkertnek tartjuk, ideális a nagysága, nagyon sok érdekesség van a gyerekek számára, egy jó program. Nagyon nehezen éltük meg a bezártságot, ezért is döntöttünk úgy, most, hogy kinyílt az állatkert, ellátogatunk, kicsit nézelődünk és mozgunk a friss levegőn” – mesélte Szabóné Földi Zita, a park egyik pénteki vendége.

Látogatási rend az állatparkban

Az állatpark 35 hektáros területén egy látogatási rendet is be kell tartani. Szabad és zárt térben egyaránt kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása azok számára, akik nem egy háztartásban élnek. A két legnagyobb állatházban, a Zöld Piramis Ócenáriumban és a Viktória házban ajánlott szájmaszkot viselni, csakúgy, mint minden más zárt térben. Nagyobb érdeklődés esetén az állatházakban kis csoportokban biztosítják a beléptetést. A látogatók a vendéglátóhelyek teraszain, kerthelyiségeiben tudják a megfelelő védőtávolság betartása mellett elfogyasztani megrendelt ételeiket és italaikat. A park szabadon látogatható, de állatbemutatókat egyelőre nem tartanak, hogy elkerüljék az esetleges zsúfoltságot. Az újranyitásnak a gyerekek is örültek.

„Nagyon vártuk, hogy eljöhessünk végre az állatkertbe, főleg én, én titkon örültem és vártam, hogy mikor nyílnak már meg” – mondta Szabó Zalán.

A hétvégi jó idő sok látogatót eredményezett

A járvány miatt kényszerpihenőt tartott a Sóstó Zoo, de az elmúlt hetekben sem unatkoztak, olyan kisebb felújításokat lehetett elvégezni, amelyek szükségszerűvé váltak. A hétvégi időjárás is kegyes volt a kirándulókkal, a Nyíregyházi Állatparkba is több ezren vásároltak jegyet.

„Lényegesen jobban alakult a látogatottságunk, mint tavaly májusban, ezért nagyon-nagyon bizakodunk. Szombaton és vasárnap 4000 jegyet adtunk el online felületen, és ahogy kértük a látogatóktól, annak megfelelően betartották a látogatási rendet és azt is, hogy elsősorban online vásárolták meg a belépőiket. Mindenképpen érdemes tudni, hogy most jelenleg online sokkal kedvezményesebb áron hozzá lehet jutni a belépőkhöz, hiszen május 28-ig mindenkinek 2300 forintba kerül a segítő jegy. Akik viszont személyesen vették meg a belépőiket a hétvégére, ők elsősorban SZÉP Kártyáikkal fizettek” – közölte Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark Oktatási és Közönségkapcsolatok osztályvezetője.

Nemzetközi Medve Nap

Néhány programnak az online térbe kellett költözni, így például az állatpark közösségi oldalán szervezték meg a Nemzetközi Medve Napot, ahol a világon élő nyolc medvefajt ismerhették meg az érdeklődők. A Nyíregyházi Állatpark egyébként az országban egyedülálló módon három medvefajt is tart, a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefajtáját, a pápaszemes medvét. A medve nap keretében játékos formában ismerkedhettek meg medvéinkkel, voltak letölthető kézműves ötletek, videóbejátszások és ingyenesen elérhető lett virtuális formában a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő könyve, a Medvés Könyv.