Ismét lesz futófesztivál Nyíregyházán!

Egy éve nagy sikere volt a Nyíregyházi Futófesztiválnak. A szervezők hagyományteremtő szándékkal indították el a versenyt, ahol több táv közül lehetett választani. 1, 5, 10 és 21 km várta a mozogni vágyókat. Eldőlt, hogy 2022-ben, augusztus 27-28-án második alkalommal is megrendezik az eseményt, augusztus végén. 

 - Április 1-től lehet nevezni, és számos kedvezménnyel várjuk a résztvevőket. 16 év alatt 1000 Ft-ba kerül a nevezés, a családoknál két szülő mellett három gyerek ingyen vehet részt a versenyen. Augusztus 27-én most is tartunk motivációs napot, ahol ismert sportolókkal, többek között Helebrandt Mátéval is lehet találkozni, másnap pedig a versenyt rendezzük – mondta Dr. Bana Richárd versenyelnök. 

A futófesztivál jól illeszkedik a város sportprogramjai közé, ezért Nyíregyháza is támogatja a rendezést. Ráadásul a Vidor Fesztivál ideje alatt rendezik az eseményt.

- Az elmúlt években számos rekortán futópálya épült, Sóstó is mindig tele van, a futótársadalom megérdemli, hogy egy ilyen rangos verseny legyen Nyíregyházán – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Új főtámogató is érkezett, akik nem csak az eseményt, hanem a szabadidősportot is szeretnék ezzel segíteni. Az idei verseny a II. Nyíregyházi Futófesztivál nevet viseli a Wittur Sematic támogatásával. 

- Ez egy zöld futóverseny, ahol fontos a környezetvédelem, és ez a mi cégünkhöz is jól kapcsolódik, mert az elmúlt időszakban jelentősen csökkentettük a felhasznált csomagolóanyagok mennyiségét. Részünkről ez egy társadalmi szerepvállalás is, de egyébként is sportos a cég, igyekszünk figyelni a dolgozók egészségére – mondta Szabó Péter, a Sematic Hungária Kft. ügyvezetője.

A szervezők várják önkéntesek jelentkezését is, tavaly 150-en segítették a viadal lebonyolítását. 

Kapcsolódó galéria

II Nyíregyházi Futófesztivál beharangozó