Irodalmi kvízkötettel készül az érettségire a POKET Zsebkönyvek
Irodalmi kvízkötettel készül az érettségire a POKET Zsebkönyvek

Az idén 3 éves POKET újabb meglepetéssel készül az irodalom és játék szerelmeseinek: legújabb, Zsebkvíz című kötetük április 30-tól érhető el, Gundel Takács Gábor ajánlásával.

A POKET Zsebkönyvek missziója a minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában. Új, különleges kötetük célja, hogy a kvízjátékosok irodalmi tényeken és ismeretanyagokon, idézeteken és életrajzokon keresztül a csapatmunkára, a közösen felfedezett tudás örömére találhassanak rá. A kvízeket Balaton-parti napozásokhoz, hétvégi házas pihenésekhez, de érettségi-felkészüléshez is ajánlja a POKET Zsebkönyvek csapata.

 „Persze, az okostelefonokról minden információ egy kattintásra elérhető. A megszerzett és magunkévá tett, „offline” tudás azonban felvértez, kíváncsivá és érzékennyé tesz, segít megérteni, rendszerezni a körülöttünk száguldó világot, a mindenkit elárasztó információhalmazt.” - olvasható a kötet előszavában.

„Korunk nagy tévedése, hogy mindent meg lehet keresni a „gugliban”. Mert keresni csak az tud, aki kérdéseket tud feltenni. Gondolkodni csak az tud, akinek vannak gondolatok a fejében. Csak a tudásból lesz bölcsesség.” - emelte ki a közösségi kérdezz-felelek műfajú kiadvány nagykövete, Gundel Takács Gábor.

A könyv tartalmaz hosszú és rövid kvízeket, egy téma köré felfűzött és a teljes világirodalomból szemléző kérdéssorokat. A kötetet Asztalos Emese, Sidó Anna és Horváth Panna állították össze, az illusztrációkat a PIROS Animation csapata készítette. A kötetet bemutató kisfilmet a VAKU studio csapata készítette.

A Zsebkvíz április 30-tól elérhető a POKET automatáiban országszerte és a poketonline.hu weboldalon. Játékra fel!

Nyíregyházán is található Zsebkönyv automata, korábbi anyagunkért kattintson ide!