Ingyen adták a kenyeret a pékek!

Péksüteményekkel és friss, ropogós kenyérrel ajándékozták meg ma a pékek a nyíregyházi járókelőket a belvárosban. A finomságokat a Magyar Vöröskereszt munkatársai segítettek kiosztani, a járókelők legnagyobb örömére. 

– Nagyon örülünk, hogy ilyen dolog is van, hogy osztanak süteményeket, kenyeret, ez nagyon jó. Elég nehéz helyzetben vagyunk, otthonból jöttünk – mondta egy nő.

Hét környékbeli pékség fogott össze annak érdekében, hogy minden rászoruló vagy éhes járókelő kapjon egy kis harapnivalót Nyíregyházán. A pékek a kenyér világnapjáról emlékeztek meg ilyen formában.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ezzel a pékszakma szeretné megismertetni az embereket a hasznos kenyérfogyasztással. Meg szeretné mutatni, milyen nehéz munkát végeznek a pékek, és ennek ellenére is odaadják az arra rászorulóknak – magyarázta el Lakatos Tibor, a Magyar Pékszövetség alelnöke.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai örömmel vettek részt a karitatív akcióban. Azt mondják, régóta jó kapcsolatot ápolnak a Pékszövetséggel.

[REKLAM]

– A Vöröskereszt támogatja és nagyon örül minden ilyen akció megvalósulásának, hiszen kiemelt tevékenységeink közé tartoznak a szociális munkák, ezen belül is a városban, megyében élő rászoruló lakosság támogatása és ez egy olyan esemény, ami meg tudja mozgatni az embereket – fejtette ki Csatlósné Rocska Mariann, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének szociális szakmai vezetője.

A kenyér világnapját 15 éve ünneplik meg világszerte. A világnap célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének – az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos energiaforrásnak –, a kenyérnek a jelentőségét. A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)