Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév – Mikor kezdődik az őszi és a téli szünet, az érettségi?

Tanítási szünetek, hosszú hétvégék, szombati tanítási napok

Mikor kezdődik az őszi szünet, mikor lesznek hosszú hétvégék októberben és novemberben, és milyen szombati napokon kell majd iskolába menni? Itt megnézhetitek a dátumokat.

A középiskolai felvételi legfontosabb dátumai

Több tízezer diákra vár nagy feladat ebben a tanévben: el kell dönteniük, melyik középiskolában szeretnének továbbtanulni, és - ha a kiválasztott intézmény előírja - a felvételi vizsgákon is jól kell teljesíteniük. Mikor kell jelentkezni a középiskolákba? Mikor írják meg a hat-, nyolc-, négy- és ötosztályos középiskolákba jelentkezők a központi felvételi tesztet, és mikor kapják meg az eredményeket? Összegyűjtöttük a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait, itt találjátok.

Érettségi vizsgák

Az őszi írásbeli érettségik 2018. október 12-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, és a fizikával zárulnak, 2018. október 29-én. A 2019-es május–júniusi írásbeli érettségi vizsgák 2019. május 3-án kezdődnek nemzetiségi nyelv és irodalommal, a magyar nyelv és irodalom érettségi 2019. május 6-án, reggel 8-kor kezdődik majd. A májusi érettségi írásbeli vizsgái 2019. május 24-én zárulnak.

Az összes fontos dátumot itt nézhetitek meg.


Forrás: eduline.hu