Ilyen lázas virágültetés még nem volt a Kossuth téren! Ovisok és kisiskolások ültették ki a virágokat
Dr. Ulrich Attila alpolgármester személyesen is részt vett a munkálatokban.

Nemzeti színű virágágyásokkal tiszteleg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc előtt Nyíregyháza. Az önkormányzat kezdeményezésére még az ünnep előtt, kisiskolások és óvodások közreműködésével ültették ki a virágokat a Városháza elé. A cél nemcsak az volt, hogy szebb legyen a város, hanem az is, hogy a gyerekek ízelítőt kapjanak abból, mit jelent a hazaszeretet.

A NYÍRVV irodavezetője tanította meg a kisiskolásoknak és óvodásoknak, hogyan kell virágot ültetni. A városüzemeltető cég munkatársai alaposan előkészítették a Városháza előtti ágyásokat, és a gyerekek közreműködésével 200 tő virágot ültettek ki. 

Árvácskát meg kankalint ültettünk, hogy szép legyen a főtér.

– mondta el az elsős Mezei Zoé Angyalka.  

A virágfajtákat is gondosan választották ki, hogy a tavaszi fagyok se ártsanak nekik. 

A választás azért esett ezekre a virágokra, mert bírják ezt az átmeneti időszakot, ők egészen a nyár elejéig fogják díszíteni a Kossuth teret.

– emelte ki Keczkó János, a NYÍRVV irodavezetője.

A gyerekek nagyon élvezték a munkát és kiderült olyan is akad köztük, aki nem először ültet virágot.

Ültettem már virágot és nagyon szeretem a természetet, szeretek virágokat ültetni, otthon is nagyon sok van.

– tette hozzá Benicsák Nóra. 

A nemzeti ünnep alkalmából rendezett virágültetést az önkormányzat szorgalmazta. Dr. Ulrich Attila személyesen is részt vett a munkálatokban, majd megköszönte a gyerekeknek a részvételt. Az alpolgármester azt mondta, a virágültetéssel a hazafias nevelés jelentőségére kívánták felhívni a figyelmet. 

Az ember megpróbál úgy összekapcsolni történelmi dolgokat, amelyeket megértenek a gyerekek. Ez nagyon fontos a nevelésben, azt gondolom. Mert minél korábban el kell kezdeni a magyarságtudat kialakítását a gyerekekben. A virágültetés kimondottan egy olyan dolog, amit játszva meg lehet tanulni, hiszen nemzeti színűek a virágok. Ha valaki pedig a Kossuth téren szétnéz, akkor ugyanezek a színű lobogók láthatóak mindenhol.

– emelte ki dr. Ulrich Attila, alpolgármester. 

A nemzeti színben pompázó virágágyasokat bárki megtekintheti a Kossuth téren. Amikor elvirágoznak, akkor a NYÍRVV már a nyári virágokat ülteti ki a helyükre.

 

Kapcsolódó galéria

Virágültetés ovisokkal