II. Szabolcsi Cukrász Kupa – Külföldről is érkeztek versenyzők
Második alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Ipakamara a Szabolcsi Cukrász Kupát. A rendezvény helyszíne a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola volt, ahol 13 csapat és 26 versenyező mérte össze tudását.

Második alkalommal rendezték meg a Szabolcs Cukrász Kupát Nyíregyházán. Idén jelentősen több volt a nevezők létszáma, 13 csapat 26 versenyzője indult a megmérettetésen. A megyéből és még külföldről is érkeztek fiatalok a versenyre.

A kamara látta azt, hogy igény van arra, hogy ilyen megmérettetést szervezzünk meg a fiatalok, a tanulók számára és kidolgoztak a szakma szakemberei olyan feladatokat, amiket be tudnak mutatni, itt a Westsikben.

– mondta el Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Ipakamara főtitkára.

A kreativitás volt a fő szempont

A versenyfeladatok között szerepelt egy mézeslap és egy torta díszítése. A zsűri az értékelésnél a kreativitást vette figyelembe leginkább. Az alkotások elkészítésénél bármilyen anyag használata lehetséges volt.

Nincs meghatározva a díszítőelemek anyaghasználata, mivel annyira sokrétű, hogy egy korlátozás negatív hatással lenne a kreativitásra. Használható minden, ami ehető. A mézeskalácsra leginkább jellemző a glazúros díszítés, a dísztortáknál a különböző burkolóanyagok használata.

– mondta el Szabó Sándor, mestercukrász.

A város támogatja a tehetséges fiatalokat

Nyíregyháza városvezetése kiemelten, minden eszközzel támogatja a tehetséges diákokat és nagy hangsúlyt fektet az ilyen és ehhez hasonló rendezvények támogatására.

Nagyon sok olyan  tehetséges nyíregyházi fiatal van, akikből ki tudják hozni képzett szaktanáraink mindazt, ami bennük rejlik. Nem egyszerűen tömeget képeznek, hanem valódi szakembereket végeznek, akik a piacon is megállják a helyüket.

– mondta el Szilvási István, önkormányzati képviselő.

A versenyen nagyon sok szép alkotás született és értékes díjakkal gazdagodtak a tehetséges, cukrász fiatalok.

Kapcsolódó galéria

II. Szabolcsi Cukrász Kupa