Így igényelheti az intézményi gyermekétkeztetést – Részletes információk és elérhetőségek
Fotó: Illusztráció

Amint az ismert, a Kormány 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével veszélyhelyzetet kihirdetéséről döntött Magyarországon, a Kormány 1102/2020.(III. 14.) Korm. határozata a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről döntött. 2020. március 16. napjától az iskolában a nevelés-oktatás tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Az Önkormányzat - a gyermekek érdekeit, szükségleteit figyelembe véve - az arra jogosultak részére a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést.

Fentiek alapján a Tankerületi Központ tájékoztatja Önöket, hogy az intézményi gyermekétkeztetés igénylésére (EBÉD) továbbra is lehetőség van. Általános iskolásoknak lehetőségük van tízórait és uzsonnát is kérni.

A 2019/2020-as tanévre étkeztetésre korábban leadott igények a veszélyhelyzet kihirdetését követő tanítási naptól törlésre kerültek. Aki továbbra is szeretné, hogy gyermeke részére biztosítsuk az étkezést – változatlan térítési díjak mellett, és a jogszabály szerint járó kedvezmények (ingyenesség, 50 % -os térítési díj) változatlan igénybevételével - , annak jeleznie kell a Közintézményeket Működtető Központ felé 2020.03.26. (csütörtök) 9.30-ig az alábbi e-mail címen, vagy telefonon:

Ezt követően minden héten csütörtök 9.30-ig jelezhető lemondás vagy új igénylés.

Az igénylésben szerepeltetni kell az alábbi adatokat:

  • szülő / gondviselő neve
  • gyermek neve, iskolája neve, osztálya
  • az igényelt étkezési forma megnevezése (EBÉD, TÍZÓRAI, UZSONNA)
  • szülő / gondviselő telefonszáma

A megrendelt étel egyszer használatos edényben történő elvitelére a kijelölt átvételi helyekről – melyekről később adnak tájékoztatást, 2020. 04.01 - től hétköznapokon van lehetőség 11.00 és 12.00 óra között.

A személyes ügyfélfogadás Közintézményeket Működtető Központban jelenleg szünetel.

 

Forrás: Nyíregyházi Tankerületi Központ