Idén is megrendezték a Mikulásfutást – Együtt mozogtak kicsik és nagyok
Fotó: Trifonov Éva

25 éve szerveznek Nyíregyházán Mikulásfutást. Idén is több százan vettek részt rajta. Természetesen a Mikulás is jelen volt és mindenkit ajándékkal lepett meg. Ezen kívül számos kiegészítő programon is részt vehettek az érdeklődők, volt mikulás vonatozás, cukorágyú és tombola.

Nyíregyházán több mint negyed százada kerül megrendezésre a Mikulásfutás. Most is nagyon színes programokkal, Mikulás vonattal, tombola ajándékokkal, cukorágyúval várjuk az érdeklődőket. De természetesen a sportról szól az esemény, hiszen az óvodások, az általános iskolások és a családok is részt vehetnek a 400 méteres futóversenyen.

– mondta el Dajka László, a Mikulásfutás szervezője.

Igazi családi program volt, repült a cukorágyúból a cukorka és indult a mikulás express is. Volt olyan, aki babakocsival futott.

Ötödik alkalommal vagyunk itt, négy gyermekkel. Nagyon szeretik a futkározást és a tombolát is várják. Most a legkisebbet hoztuk el, hogy ő is átélje az izgalmakat.

– mondta el Barnóczkiné Sveda Zsuzsanna.

A legkisebbek óvodás kategóriában indultak a 400 méteres futáson, a rendezvény középpontjában a sportolás és annak megszerettetése volt. Ebben a versenyszámban Hagymási Lily lett az első befutó.

Nagycsoportos óvodás vagyok, nagyon szeretek futni és most első lettem.

– mondta büszkén Lily–Rose Hagymási.

Az iskolások is összemérhették gyorsaságukat a Mikulásfutáson, Majoros Milán nyerte meg az általános iskolások versenyszámát, büszkén mutatja érmét.

Negyedikes vagyok és nehéz volt megnyerni, mert nagyon erősek voltak az ellenfelek.

– mondta el Majoros Milán.

Voltak olyanok, akik minden évben részt vesznek a rendezvényen, de volt olyan is, aki még először érkezett a Mikulásfutásra.

Az első alkalommal vagyunk itt Nyíregyházán a Mikulásfutáson. Ez egy nagyon jó rendezvény, szeretünk sportolni és nagyon tetszik minden.

– mondta el Rátkai Rita

Kelemen Ibolya és barátnői nem csak futottak, de kifejezetten erre a rendezvényre vásároltak alaklomhoz illő öltözéket.

A barátnőmmel úgy gondoltuk, hogy megtiszteljük a ruhánkkal ezt az eseményt. Kifejezetten erre a napra vásároltuk a sapkánkat és a felszerelésünket. Úgy gondoljuk, hogy szükségünk van a mozgásra.

– mondta el Kelemen Ibolya.

A rendezvényt a nagy érdeklődésre való tekintettel, jövőre is megrendezik.

Kapcsolódó galéria

Mikulásfutás 2019-ben is