Idén is maradnak a fürdőzési kedvezmények a nyugdíjasoknak és lesz sporttalálkozó is!
Idősügyi Tanács

Sikeres volt a nyugdíjas fürdőprogram Nyíregyházán – kezdte tájékoztatóját a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Pék János kiemelte, a Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében tavaly 10 100 darab sorszámozott úszó- és fürdőjegyet bocsátottak ki, ebből 10 028-ra érkezett regisztráció, ennyi ticketet vettek át a helyi nyugdíjasok, akik végül összesen 8 948 jegyet használtak fel.

Az Idősügyi Tanácson a vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, idén is maradnak a fürdőzési kedvezmények a Nyíregyházán élő nyugdíjasok számára; sokan kedvelik a Nyugdíjas Hétfő-t, akkor az Élmény- és a Parkfürdőbe is 1300 Forintért válthatnak jegyet a hazai nyugellátásban részesülő nyíregyháziak, a Júlia Fürdőbe pedig 900 forintért térhetnek be. Az Idősügyi Tanácson a nyugdíjasok mozgási, sportolási lehetőségeiről is szóltak. Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető hangsúlyozta:

A Mozdulj Nyíregyháza! órái is kedveltek az idősek körében és nemcsak gerinctornán vesznek részt a szépkorúak, hanem más mozgásformákon is. Amikor például Katus Attilát vagy Béres Alexandrát elhívtuk Nyíregyházára, akkor meglepően sok szépkorú vett részt ezeken az alkalmakon és nyilvánvaló, hogy az embernek az életminőségét nemcsak fiatalon, hanem akár nyugdíjas korában is meghatározza, hogy mozog-e. Fontos, hogy Nyíregyháza adjon sportolási, mozgási lehetőségeket, az idősek pedig minél nagyobb számban éljenek ezekkel a lehetőségekkel. Azért is vagyunk itt, az Idősügyi Tanácson, mert sportszempontból is tájékoztatjuk az érintetteket az újabb és újabb lehetőségekről.

Az Idősügyi Tanácson az idei nyugdíjas sporttalálkozóról is szóltak. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára kiemelte:

Ez már a hatodik találkozó lesz, a rendezvény május 23-án reggel 9 órakor kezdődik majd a Stadionban.

Az Idősügyi Tanácson tájékoztatót tartottak a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételi rendjéről és a térítési díjak megállapításáról, valamint kiemelték, hamarosan meghirdetik az idei, „Meséld el nekem...” Élettörténetek Nyíregyházán című pályázatot is.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20190509