Idén 23 utcában építenek új aszfaltutat! A beruházás nettó 900 millió forintba kerül

A kertvárosi Pihenő, Teke, Tenisz és Tagló utcákon is új aszfaltút épül, összesen 2188 méteren.

Helyszíni bejárást tartottak csütörtök délelőtt, a munkálatokat Nyíregyháza polgármestere is megtekintette.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere kiemelte:

Van egy pozitív jellemzője ennek a kertvárosi útépítésnek. A helyi lakosok is hozzájárultak a fejlesztéshez: telkenként, ha jól emlékszem 150 ezer forinttal. Ez az összköltségnek körülbelül 7%-át jelenti, hiszen ez a beruházás mindennel együtt mintegy 170 millió forint körüli összegből valósul meg.

A munkálatok során megtörténik az útalap-építés, a meglévő aknafedelek szintbe helyezése, szegélyek építése, a csapadékvíz-elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítése és maga az aszfaltozás. A helyiek évek óta várták a fejlesztést – örülnek a beruházásnak, amely idén augusztus végére készül el.

Lőrinczi Gábor azt mondta:

Mi tíz éve lakunk itt, a Pihenő utcán. Elég poros volt a környék a földutak miatt, így most nagyon örülünk ennek a fejlesztésnek. Sok ember, itt lakó munkája van ebben, hiszen több éve próbáljuk elérni, hogy ezek az utcák le legyenek aszfaltozva. Így ez most mindenkinek nagy öröm, hiszen élhetőbb lesz az élet itt. Egy aszfaltúton jobban lehet például biciklizni, sétálni; hamarosan már nem kell a porban élnünk.

Idén nemcsak a Kertvárosban épülnek majd új aszfaltutak – jelentette be Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az önkormányzat saját erejéből, ebben az évben 900 millió forint összértékben 23 utcát aszfaltoz le – itt a Kertvárosban is vannak munkálatok, de a csomag érinti még Sóstóhegyet, Orost, Kistelekiszőlőt, Örökösföldet, Borbányát és Kőlapost is. Jellemzően külterületeken lesznek útfejlesztések, összesen több mint 6800 méter hosszban lesznek új aszfaltutak!

A polgármester hozzátette, az önkormányzat ebben az évben további 190 millió forintot fordít járdaépítésre és -felújításra, valamint 130 millió forintot útfelújításokra.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni bejárás a Tenisz utcán