Idén 17 óvoda és 1 bölcsőde korszerűsödik városunkban! A Koszorú utcán is fejlesztenek!
Helyszíni szemlét tartottak

2019-ben egy bölcsőde fejlesztése, valamint 10 óvoda energetikai és 7 óvoda komplex korszerűsítése valósul meg Nyíregyházán, 2 projekt keretében, több mint 1,1 milliárd forint értékben. A Koszorú úti óvodát is felújítják; a beruházás során, az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál III. ütem” című projekt keretében megvalósult a homlokzati és lábazati falak hőszigetelése, a padlásfödém szigetelése, külső nyílászárók cseréje is.

Pár nap múlva pedig a napelemes rendszert is kiépítik a tetőn, amely az intézmény teljes áramellátást biztosítja majd; jelentősen csökkennek az energiára fordítandó költségek. A Koszorú úti óvodánál zajló munkálatokat hétfőn helyszíni szemlén tekintette meg Dr. Kovács Ferenc polgármester. Kiemelte, évekkel ezelőtt döntötték el, hogy önerőből, illetve pályázatok segítségével felújítják az önkormányzati tulajdonú épületeket, köztük az óvodákat, bölcsődéket – a program jól halad.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta:

2020-ra mind a 34 önkormányzati óvoda, mind a 9 önkormányzati bölcsőde megújul Nyíregyházán! Most egyszerre folyik 17 óvoda és egy bölcsőde felújítása, ebből 10 óvodánál van energetikai korszerűsítés is, itt a kisteleki óvodánál is. Kicseréltük a régi nyílászárókat, itt összesen 22 nyílászárót, a homlokzati-, tető- és alapzat szigetelése megtörtént és a napelemek is jönnek a héten.

A választókerület önkormányzati képviselője is azt mondta, szükséges volt a fejlesztés a Koszorú úti óvodánál.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Mussó László kiemelte:

Az első óvoda 1985-ben nyílt meg itt, egy csoporttal működött 25 fővel, majd 2000-ben lett egy új épületrész hozzáépítve a régi óvodarészhez, így bővült a létszám is, 50 főre. Jelentős fejlesztés azonban nem volt. A jelenlegi városvezetésnek kiemelt célja volt, hogy felújítja a város összes óvodáját; az én választókerületemben is 3 óvoda újult meg: az Árpád utcai, a Tünde utcai és ez, a Koszorú utcai óvoda. És van egy új óvodánk is, a Czuczor Gergely utcán, a kórház területén!

A munkálatok jó ütemben haladnak a Koszorú utcán, az utolsó simításokat végzik.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Török Edit, a Tündérkert Keleti Óvoda intézményvezetője elmondta:

A gyermekek elhelyezését biztonsággal meg tudtuk oldani valamennyi érintett intézménynél. Figyeltünk arra is, hogy főleg a nyári zárás alatt történjenek a munkálatok valamennyi óvodánál.

A Koszorú utcai intézményt bruttó 31 millió forintból korszerűsítik. A kivitelezés augusztus elején befejeződik.

Kapcsolódó galéria

Koszorú utcai óvoda energetikai fejlesztése