Idén 100 embert vesznek fel a Continentalhoz

 Oláhné Kocsis Zsuzsa, a cég humángazdálkodás-vezetõje arról tájékoztatta szerkesztõségünket, hogy közvetlenül a termelésbe több mint 70 fõt vesznek fel, a kiszolgálóterületeken – karbantartás, raktározás és minõségbiztosítás – közel 20 fõvel bõvítik a munkatársak létszámát, és az idei évben várhatóan még 10 nyitott szellemi pozíciójuk is lesz, mérnöki, vegyész, logisztikai és pénzügyi területen.

JÚNIUS VÉGÉIG BETÖLTIK

– Már januárban elkezdõdött a toborzás, március elejére a gépkezelõ (operátor) munkaköröket szeretnénk feltölteni. Terveink szerint a fentiekben felsorolt minden pozíció betöltésre kerül majd június végéig. A fizikai területen alkalmazott munkatársak Nyíregyházán és Nyíregyháza vonzáskörzetébe tartozó településeken élnek. Szellemi pozícióinkat már távolabbról érkezõ pályázók is betöltik, ami esetünkben Debrecent jelenti – magyarázta.


Jókay László

A VOLKSWAGEN GYÁRAIBA SZÁLLÍTANAK MAJD

Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. nyíregyházi gyárának ügyvezetõ igazgatója hozzátette, 2017-ben az egyik legfontosabb feladatuk továbbra is a személygépkocsi hûtõ/fûtõ tömlõk szériális gyártásának beindítása, várhatóan ugyanis áprilistól már közvetlenül szállítanak majd a Volkswagen gyáraiba.
– Emellett kiemelt projektünk a 2. kaucsukkeverék keverõsor beruházása, mely reményeink szerint a negyedik negyedévben kezdheti a próbaüzemet. A jelenlegi kaucsuk-keverõsor kapacitása már 100 százalékban lekötött. A jövõ szempontjából nagyon fontos a vasúti rugózási rendszerek teljes készre szerelésének megvalósítása, mely néhány vevõnk esetében már ez évben megvalósulhat. Mindezekhez a technológiai fejlesztésekhez, szintén ebben az évben kívánunk új logisztikai épületeket építeni és használatba venni. A kaucsukkeverõ centrumunk egy kétszintes (2x2000 négyzetméteres) raktárkomplexummal bõvül, míg a gyár többi egységének kiszolgálására egy másik 4500 négyzetméteres logisztikai csarnok épül – mondta el.

(Szerző: Bruszel Dóra)