I. Nyíregyházi Futófesztivál - Több százan vágtak neki a versenytávoknak
Fotó: Trifonov Éva

Vasárnap korán reggel szokatlanul nagy volt a nyüzsgés a Kossuth téren. Hat órakor nyitottak a regisztrációs standok, és az előnevezők folyamatosan érkeztek, hogy átvegyék az I. Nyíregyházi Futófesztivál rajtcsomagjait. Már előző nap elindult az esemény egy motivációs esttel, ahol ismert sportolók tartottak előadásokat, másnap pedig a futásé volt a főszerep. Több táv közül lehetett választani. 5, 10 és 21 km várta a mozogni vágyókat. 

- Örülünk, hogy már az első alkalommal ilyen sokan neveztek, több mint 600-an jelezték online formában indulási szándékukat, és a helyszínen is voltak jelentkezők. Úgy állítottuk össze a félmaraton útvonalát, hogy Sóstóra a legszebb részeken jussanak ki, és ne több kört kelljen futniuk, csak egy nagyot - mondta Dr. Bana Rivhárd versenyelnök. 

A szervező Mozaik Med Futóközösség munkáját a város is segítette. 

- Reneszánszát éli a futás Nyíregyházán, és azonnal a kezdeményezés mögé álltunk. Sokan sportolnak a megyeszékhelyen, nem csak az új rekortán pályákat használva futnak, hanem kerékpároznak is vagy éppen a kondiparkokban edzenek. Szeretnénk, ha a Futófesztiválból hagyomány lenne - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

Pontban 8.30-tól aztán elindult a mezőny a város központjából, a legjobbak pedig a félmaratont is gyorsan teljesítették. 

Nem csak más városokból, hanem a határon túlról is érkeztek sportolók. A nap során Jótékonysági futást és Mozduljka gyerekversenyt is tartottak, ahol 1-1 km volt a táv.  

Kapcsolódó galéria

I. Nyíregyházi Futófesztivál (1)