Húsvéti forgatag az integráció jegyében

Húsvéti bárányokat és nyuszikat is készíthettek a gyerekek a Jósa András Múzeumban. De a fiatalok a kézműveskedés mellett a Művészeti Szakgimnázium tanárainak és diákjainak közreműködésével különböző tradicionális népdalokat és néptáncokat is megismerhettek. A Rotary Club második alkalommal rendezte meg hagyományőrző húsvéti kavalkádját. Pták István, az esemény szervezője elmondta, ebben az évben is nagy figyelmet fordítottak az integrációra, így a tavalyihoz hasonlón ismét közösen vett részt 120 fogyatékkal élő és ép gyermek a forgatagon.

 

Együtt, közösen

 

A Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, a Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézmény Earlyact osztályainak diákjai közös csapatokba osztva versenyeztek is: húsvéthoz kapcsolódó feladatok és vetélkedők keretében mérték össze tudásukat, ügyességüket. A közös csapatmunka mindenki számára nagy, a mindennapoktól eltérő, meghatározó élményt és találkozást jelent. Bojtor-Nagy Ildikó, a Göllesz Viktor Szakiskola fejlesztő pedagógusa kiemelte, örülnek az ehhez hasonló rendezvényeknek, hiszen ép és fogyatékkal élő tanulók, gyerekek közösen, együttesen, megismerve egymás erősségeit és gyengeségeit kapcsolódhatnak be a programokba.

A forgatagból senki sem távozhatott üres kézzel, a hagyományokat követve minden gyermek húsvéti tojással térhetett haza, a vetélkedő dobogós csapatai pedig külön jutalomban is részesültek.

Zadubenszki Norbert