Horvát légióst igazolt a Fatum Nyíregyháza - Teljes a keret, a csapat hazai tornán indul

Folyamatosan készül a szezon rajtjára a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások kerete teljes, egy horvát légiós csatlakozott az együtteshez. A csapat a jövő héten a hazai rendezésű Fatum Kupán vesz részt. 

Mindenki a fedélzeten. A Fatum Nyíregyháza női röplabda együttesének kerete teljes. Az elmúlt napokban még történt egy változás, a francia légiós ugyanis sérülten érkezett, és nem is jött rendbe, így szerződést bontott vele a klub. Gyorsan kellett cselekedni, a klub vezetése pedig megállapodott a horvát Maja Burazerrel. A 188 cm magas ütő már a többiekkel tréningezik. 

- Szerencsére gyorsan sikerült megfelelő játékost találnunk, egy tapasztalt, jó szellemű röplabdást igazoltunk, aki igazi húzóemberünk lesz – mondta Németh Szabolcs vezetőedző.

Új játékos a feladó Ana Tiemi is. A korábbi 42-szeres brazil válogatott játékos pályafutása során volt már brazil bajnok, kupagyőztes, dél-amerikai BL-győztes, World Grand Prix-győztes és U20-as világbajnoki címmel is büszkélkedhet. Örömmel fogadta a nyíregyháziak megkeresését. 

- Még nemrégóta dolgozunk együtt, de úgy látom erősek vagyunk, és nagyon remélem, hogy egy sikeres szezonunk lesz. Azon vagyunk, hogy egy nagy klubot építsünk – mondta Ana Tiemi. 

A felkészülés a tervek szerint halad. Bár a játékoskeret alaposan kicserélődött, mindenki bízik abban, hogy eredményes lesz az együttes a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is. 

- Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a Bajnokok Ligájában játszik, természetesen ez nagyon motivál mindenkit. Még nem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk, de ilyen szinten már nincs könnyű csapat - mondta Lászlop Alexandra. 

Szeptember 17-től hazai környezetben vesz részt a csapat felkészülési tornán, ekkor kezdődik a Fatum Kupa, mely az országban egyedülálló módon pénzdíjas. A mieink mellett a Balatonfüred RA, a DVTK-Miskolc, az MTK-Budapest, az UTE, és a szlovák VK-Brusno vesz részt az eseményen. A program szeptember 17-én, pénteken 10 órakor kezdődik.