Hordozható ultrahang megvásárlását támogatta a Hübner-H Kft. a nyíregyházi kórházban

Hordozható ultrahang megvásárlását támogatta a Hübner–H Kft. A Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya 8 millió forintos beszerzéséhez járult hozzá a cég 2 és fél millió forinttal. A készülék a hasi és mellkasi panaszok gyors diagnosztikájában segíti a betegellátást.

A Hübnernek már nem az első felajánlása a mostani eszköz, korábban a Traumatgológiának egy úgynevezett kapnográfot sikerült támogatásukkal megvásárolni. A hagyományt érdemes folytatni, fogalmazott az adventi ünnepkör hagyományaira hivatkozva a kórház főigazgatója. Örömmel vették át azt az ultrahang készüléket, mely a szív, hasi szervek, erek vizsgálatára alkalmas.

Dr. Adorján Gusztáv kiemelte:

A betegségek, akár a szívinfarktus, az agyvérzés vagy egy hasi katasztrófa esetén a diagnosztizáláshoz nagyon fontos egy ilyen készülék.

A háttér eddig is adott volt a Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Osztályán, bármilyen képalkotó eljárást azonnal igénybe vehettek, de most ezzel az előszűrővel még gyorsabb és pontosabb lehet a diagnosztika. Az osztályon radiológus tart majd képzést a minél pontosasbb vizsgálat érdekében a kollégák körében.

Gyakorlatilag a mindennapi betegellátás során sürgős, súlyos állapotú betegeknél, akiknél úgynevezett magas időfaktorú betegség gyanúja merül fel, a gyors diagnosztikával rendkívül hasznos lehet ez a készülék. A betegágy mellé odatolom, és az adott panasznak megfelelően elvégzem az ágy melletti ultrahang vizsgálatot, ezzel gyors diagnosztikára nyílik lehetőség.

- nyilatkozta Dr. Ligeti Richard, a Jósa András Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának adjunktusa.

A diagnosztika után nyilvánvaló lesz a terápiás beavatkozás, hiszen az orvos tudhatja, hogy például mellkasi panasz esetén érrepedésről, tüdőembóliáról, vagy heveny szívizom infarktusról van-e szó. Fontos, hogy a segítség szakmaspecifikus, tehát az orvosokkal való egyeztetés után születik a döntés.

Ahogy Dobi József, a Hübnher-H gazdasági igazgatója fogalmazott:

A cégcsoportunk alapvetően olyan termékek előállításával, olyan iparágakkal foglalkozik, ami az emberi életminőséget növeli, tehát mi elsősorban a mobilitásban, a tömegközlekedési eszközök alkatrészgyártásában vagyunk érdekeltek, de emlett az egészségügyben és biztonságtechnikában. Tehát mind olyan területek, ami emeli az emberek biztonságát,  életminőségét, mindennapi teendőik ellátásában segítséget nyújtanak.

A cég filozófiája szerint  koncentrál a Hübner-H az egészségügyre, a kultúrára, hiszen nagyvonalú támogatója a Móricz Zsigmond Színháznak, illetve jelentős a sportmisszió is. Részint a strandröplabda bajnokság megszervezése és a helyi kosárcsapat szponzorálása a jó szívvel vállalt feladat a társadalmi felelősségvállalás nagykönyvében.

Kapcsolódó galéria

Hübner-H Kft. adomány a kórháznak