Holland diákok Nyíregyházán

A két iskola testvérkapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, évente egyszer egy holland diákokból és tanárokból álló csoport látogat el Nyíregyházára, majd a Kossuth diákjai tesznek látogatást tavasszal tanáraik kíséretében a holland városban.

A holland diákok látogatásuk során megnézik a főváros és a megye nevezetességeit, de különös gondot fordítanak Nyíregyháza város megismerésére. Szerdán reggel ellátogatnak a Városházára is, ahol megismerkednek a város működésével, megnézhetik és kipróbálhatják a közgyűlés tagjainak szerepét, és akár a polgármesteri székbe is beülhetnek egy fénykép erejéig. A városházi látogatást a városalapítók szobránál fejezik be, megismerve a megyeszékhely főbb történelmi állomásait is. Ezt követően, a hét második felében, igazán pihentető és érdekes programok várnak rájuk.

Az iskolai közös projektek mellett a holland és a magyar diákok ellátogatnak a város izgalmas és különleges helyeire: az állatparkba, a falumúzeumba, de pihennek egy kicsit az élményfürdőben is. A hetet egy búcsúest zárja, ahol a diákok holland és helyi ételekkel, italokkal ismerkedhetnek és közösen összegzik a hét tanulságait.