Hogyan pörgessük fel az agyunkat az étkezéssel?

A brokkoli magas kolinszinttel rendelkezik, amely hozzájárul az agy korai fejlődéséhez, ráadásul igen pozitív hatással van az idősek memóriavesztésére is.

Az avokádó pozitív hatásairól ódákat lehetne zengeni, azt viszont talán kevesen tudják, hogy még a véráramlás és a vérkeringés serkentésében is szerepe van. Az avokádóban megtalálható jótékony zsír előnyös a szervezet számára.

A kurkumában nagy mennyiségű kurkumin nevű antioxidáns található, amely védi az agyat az Alzheimer-kór kialakulásától. Ehhez a tényhez kötik azt, hogy Indiában sokkal kisebb az Alzheimer-kór gyakorisága, mint a nyugati országokban.

A fekete bab igen jó hatással van a szívünkre, és már 120 mg fekete bab elegendő magnéziumforrást biztosít a szervezetnek ahhoz, hogy az pozitív hatással legyen az agyműködésünkre.

Természetesen ha az agyunk felturbózásáról van szó, akkor nem mehetünk el az olajos magvak mellett. A dió, a tökmag vagy például a napraforgómag igen jó hatással van az agyműködésünkre, hiszen sok létfontosságú tápanyagot tartalmaz.

Arra azonban ügyeljünk, hogy naponta egy-két maroknyi elfogyasztása ezekből bőven elég.

A tej és a joghurt rengeteg B-vitamint tartalmaz, amely segíti az agyszövetek növekedését.

Ha nem iszunk elegendő vizet, akkor romolhat a rövidtávú memóriánk, éppen ezért soha nem szabad addig várni, amíg szomjasak leszünk!

A kókuszolaj zsírsavjai egy tanulmány szerint javították az idős emberek kognitív funkcióit, és jó hatással voltak az emlékezetükre.

 

Forrás: ridikul.hu