Hidegzuhany - Helebrandt Mátét kizárták az Európa-bajnokságon

Helebrandt Máténak nincs szerencséje Németországgal. Berlinben egy eldobott műanyag flakonra lépett rá miközben az élmezőnyben haladt, most pedig Münchenben négy piros lappal kizárták. 

Pedig remek formában érkezett a bajor városba a nyíregyházi gyalogló, és tartotta is az élen állókkal a tempót. Az egyik versenybíró viszont szabálytalannak ítélte a gyaloglását, ezért két piros lapot kapott figyelmeztetésként. Harmadik esetén már büntetés is járt volna, csakhogy nem volt harmadik, hanem azonnal ismét dupla pirosat mutattak fel a Sportcentrum atlétájának, ami azonnali kizérést jelentett. Több mint egy évtizede nem fordult ilyen vele elő, egy többszörös olimpikon technikája rendszerint megfelel a szabályoknak. Ezúttal az EB-n másként ítélték meg...

A müncheni EB-n kedden este a magasugrók folytatták a versenyzést. Az NYSC ugrójànak, Bakosi Pèternek  fináléba jutáshoz 2,28 métert kellett volna ugrania, vagy a Top 10-ben zárni.   Bakosi Péter a 2,12 métert sikeresen teljesítette, de a 217 cm-t leverte, így a 19. helyen végzett összesítésben.