ByeAlex, Ganxsta Zolee, Azariah, Magna Cum Laude – Jövő héten kezdődik a VIDOR Fesztivál

Covid-mentes, programokkal teli VIDOR Fesztivál veszi kezdetét augusztus 26-án, vagyis jövő hét pénteken. A zenei kínálat között szerepel Ganxsta Zolee és a Kartel, ByeAlex és a Slepp, illetve a Magna Cum Laude is, de világzenei fellépők szintén érkeznek Nyíregyházára. Húsz helyszínen több mint 150 program várja az érdeklődőket a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjén augusztus 26-a és szeptember 3-a között.

Idén 21. alkalommal szállnak majd fel a léggömbök, ezzel is jelezve, hogy újra kezdődik a VIDOR Fesztivál. A Vidámság és Derű Országos Seregszemléje Nyíregyháza egyik legfontosabb rendezvénye, több mint egy hétre a színház, a zene és a különböző kulturális programok kerülnek a középpontba a város több helyszínén. Nemcsak nyíregyházi vagy megyebeli érdeklődőket vonz a VIDOR, az ország számos pontjáról, sőt még a határainkon túlról is érkeznek vendégek a fesztiválra.

Új főszponzor

Ebben az évben új főszponzort köszöntött a szervező Móricz Zsigmond Színház, Bárány László, a Master Good cégcsoport alapítója első körben egy hároméves szerződést írt alá, így a következő években is biztosított lesz a megyeszékhely fontos fesztiválja. Bárány László a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a 21-es amúgy is egy nyerő szám, de emellett is adott minden feltétel ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga számára megfelelő szórakozást a VIDOR idei kínálatában.

A Bárány család és a Master Good cégcsoport szinte történelmi gyökerekkel rendelkezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. 1978-ban lettem itt első munkahelyes munkavállaló Kisvárdán, azóta a kötődés a megyéhez, a gazdasághoz és később a kultúrához az töretlen. Ezért döntött úgy a családunk, hogy belépünk a főszponzorok sorába és a hároméves szerződést, amit a város vezetésével és a szervezőkkel megkötöttünk, azt jó szívvel és vidáman tettük meg. Bízunk abban, hogy ezzel is hozzájárulunk ahhoz a színvonalhoz, amit a nézők és a jó szórakozást keresők megérdemelnek” – nyilatkozta Bárány László.

Zenei kínálat

A VIDOR színházi kínálata már júliusban nyilvánosságra került, azóta a jegyek része el is kelt az előadásokra. Most pedig már a zenei kínálatot is megismerhetik az érdeklődők, a fellépők között lesz Ganxsta Zolee és a Kartel, ByeAlex és a Slepp, a Hooligans, a Magna Cum Laude, a fiatal korosztály képviseletében Azariah, de érkezik egy zenekar az arizonai sivatagból és Marokkóból is. Augusztus 29-én pedig a Veres1 Színház előadásában A padlás című musicalt tekintheti meg a közönség a Kossuth téri nagyszínpadon. Természetesen a Móricz Zsigmond Színház művészeit is láthatja majd a közönség, többek között a Móricz Symphonic, Gulyás Attila és zenekara, valamint a 3 tenor is fellép a VIDOR Fesztiválon.

Változások 2022-ben

A legnagyobb újdonság az elmúlt két évhez képest, hogy végre nem kell a covidos problémákat leküzdenünk és reméljük, hogy zavartalanul tudjuk a programjainkat bemutatni a fesztivál rajongóinak. Nem biztos, hogy sokan érzékelték tavaly, de újdonság, hogy a kis színpad bekerült a Vidor Kertbe és a kis koncertek is itt lesznek láthatóak, illetve a bábszínházi előadásokat is oda telepítettük. A főtéren felállított kis színpadon utcazenészek, mutatványosok, artisták, élőszobrok és további érdekes programok várják az idelátogatókat. Körben a téren pedig a gasztronómia szerelmesei is megtalálják a kedvükre való ételeket és italokat” – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

A Magyar Fesztivál Szövetség képviselőket küld a különböző rendezvényekre, általában titokban, így tettek tavaly a VIDOR esetében is. Ennek köszönhető, hogy a legmagasabb minősített fesztivál elismerést kapta a programsorozat – tette hozzá Kirják Róbert.

A megszokott színvonal idén is

A sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte, a sok bizonytalanság és nehézség közepette, de idén sikerül megrendezni a VIDOR Fesztivált.

Azt gondolom, hogy most ebben a helyzetben talán még jobban várják az emberek a fesztivált és mi is készültünk, még a megszokottnál is jobban. Ez vonatkozik a szponzorálásra, a pénzügyi finanszírozás biztosítására, mert enélkül semmi nem működik. A kormány most is 40 millió forinttal támogatja a VIDOR-t, van egy főszponzorunk, akivel megkötöttük három évre a szerződést, az önkormányzat természetesen saját rendezvényét mindig támogatja, és nagyon örülök, hogy most egyre több nyíregyházi cég is vállalt szponzorálást. Ez azért is fontos, mert ez az egész város ügye, egy olyan program, amiért nagyon sokan jönnek csak ezért hozzánk Nyíregyházára. Azt remélem, hogy a színvonal ugyanolyan lesz, szerencsére most nem lesznek covidos korlátozások, így még önfeledtebb lesz a szórakozás, hiszen most még nagyobb szükségünk van a vidámságra és a derűre” – tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.

150 program

A VIDOR Fesztivál megnyitója augusztus 26-án, vagyis jövő hét pénteken lesz 18 óra 30 perctől. A rendezvény ideje alatt, szeptember 3-ig összesen húsz helyszínen több mint 150 programmal várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál sajtótájékoztató 2022