Hétvégén zár a Parkfürdő – Mintegy 190 ezer vendéget fogadott idén az Aquarius
Fotó: Illusztráció

Hétvégén zár a sóstói Parkfürdő, azonban az élményfürdő továbbra is látogatható lesz, csakúgy, mint a fürdőgyógyászat. Idén mintegy 190 ezer vendéget fogadott az Aquarius, ami a pandémiás időszak után egy jelentős emelkedésnek mondható, és ismét nőtt a külföldi vendégek száma az ide látogatók közül.

Az idei szezonban szeptember 4-én fogadja utoljára a vendégeket a Parkfürdő Sóstón, a szezonban pedig már nem lesz több éjszakai fürdőzés sem. Szeptember 5-től az Aquarius Élményfürdő továbbra is üzemel, ősztől pedig főleg a gyógyfürdőzőket várják majd a megyeszékhelyen.

Egy egészen sikeres nyarat tudhatunk magunk mögött, a körülmények és az áremelések ellenére közel 190 ezer vendéget tudhatunk magunk mögött, de augusztus végén még nem tudunk pontos számot mondani. Az már látszik, hogy a tavalyi szezonhoz képest magasabb látogatószámot tudhatunk magunk mögött, mintegy 70 ezer fős növekedéssel zárjuk ezt a szezont. A külföldi vendégek aránya is elkezdett visszarendeződni, a pandémia előtt 40% volt az arányuk, ez tavaly 10% alá esett, idénre 30%-ra sikerült ezt feltornázni” – mondta el Podlovics Lajos megbízott főigazgató.

A sóstói Hunguest Hotelben a szobaárak a fürdőbelépőt is tartalmazzák, és mivel idén meglehetősen magas volt a szálloda kihasználtsága, így jobb napokon akár 200–240 vendég is érkezett onnan – tette hozzá a főigazgató. A szökőkút egy olyan önálló attrakció, ami Sóstó fényét emelve egy organikus reklámfelületet biztosít az Aquarius számára – hangsúlyozta Podlovics Lajos, kitérve arra is, hogy az elmúlt években megcsappant látogatószám idei növekedése már a fürdőgyógyászatban is érzékelhető.

A vendégszámunk a gyógyászaton nagyon szépen kezd stabilizálódni, és magasabb a napi kezelésszámunk, mint a korábbi években volt. A nyári egy kicsit mindig holtszezon a gyógyászat szempontjából, de ennek ellenére jobbak a számaink, és az őszi hónapok során ennek a népszerűsítésére helyezünk majd nagyobb hangsúlyt.”

Idén 4. alkalommal rendezik meg az Extreme Trail terepakadályfutó versenyt Nyíregyházán, amit most plusz egy nappal meghosszabbítanak. Szeptember 10-11-én a fürdőt is használhatják a nevező versenyzők, akik a Parkfürdőben is különböző akadályokkal találkozhatnak majd.