Helyzetjelentés a Korányiról – Várhatóan decemberig tart majd a korszerűsítés

A jövő hét elejétől decemberig tart a Korányi Frigyes utca felújítása, korszerűsítése. A több mint 800 milliós beruházás bruttó költsége uniós forrásból érkezik. A szakemberek most mérik fel a 2,7 km-es szakasz forgalomirányításának lehetséges útját és ütemét. Heti, akár napi információ is várható az aktuális közlekedéssel kapcsolatban.

A Korányi Frigyes utcai bevásárlóközpont előtti körforgalomtól a Korányi és Sóstóhegyi út kereszteződéséig folyik több ütemben a következő 5 hónapban a komplex útfelújítás. Jelenleg is azon dolgoznak a forgalomszervezők, hogyan a legcélszerűbb elterelni és irányítani a buszok, illetve más járművek közlekedését.

Hagymási Gyula, a Pályázatok és projektmenedzsment referatúra vezetője kiemelte:

Itt vannak a terelőutak, amelyeket igénybe fogunk venni a forgalom elterelésére, és ezúton is kérjük a lakosság türelmét, hiszen jövő héten indul a munka, és decemberre lesz kész. Próbáltuk ésszerűen szakaszolni a projektet, hiszen a körforgalomtól egészen a csempeboltig megy a felújítás teljes útpálya hosszúságában. Az első három hónap gyakorlatilag a körforgalomtól az Eperjes utcáig történő teljes felújítást foglalja magában.

Közben folyik a projekt egy másik fontos eleme. A Csaló-köz sarkán körforgalom épül. A közművek kiváltásától november közepéig tart ez a szakasz, majd ezután a külső részek következnek az esztendő utolsó hónapjában.

A Korányi felújítása 100%-os Európai Uniós forrásból valósul meg. Meghaladja a 800 millió forintot a projekt bruttó összege. Majdnem 2,7 km hosszan történő beavatkozásnak lehetünk a következő hónapokban a szemtanúi.

A forgalomtechnikai tervek véglegesítése előtt annyi tudható, hogy a szervizutakat is használni fogják. Egyirányúsítják a Lengyel, illetve a Gádor Béla utcát, emiatt természetesen változik a parkolás rendje. Mindez a tömegközlekedést is érinti. A buszok új nyomvonaláról, az ideiglenes megállók pontos helyéről folyamatosan tájékoztatják azt utasokat.

Minden héten részletes útinformációval találkoznak az újság hasábjain, a rádiókban és televíziókban, és naponta frissülő adatokkal jelentkezünk a www.nyiregyhaza.hu weboldalon is.