Helyszínen hagyott kulcscsomója buktatta le a bántalmazót

Vádat emelt az ügyészség az ellen a jelenleg is külföldön, ismeretlen helyen tartózkodó nyíregyházi férfi ellen, aki még 2019 őszén hagyott helyben egy nyíregyházi szórakozóhely előtt egy ittas férfit, de a kulcsait a helyszínen hagyta, amelyek elvezettek hozzá.

2019 szeptemberében a vádlott és a sértett is, baráti társaságukkal ugyanazon a Sóstófürdőn lévő szórakozóhelyen tartózkodott. A sértett hajnali 04 óra körül a szórakozóhely elé kiment, és egy padra leült. Ekkor kötött bele a vádlott, majd amikor a sértett a nézeteltérés elkerülése érdekében elment onnan, a férfi utána ment, és őt többször nagy erővel arcon ütötte, majd az eszméletlen férfit magára hagyta. A sértett súlyos, többszörös arccsonttörést szenvedett.

A támadót a helyszínen hagyott kulcscsomója buktatta le, ugyanis azon albérletének címe is rajta volt. Az elkövetőt a mai napig nem sikerült elfogni, ugyanis külföldön bujkál, ezért az ügyészség távollétében emelt vádat ellene.

Tekintettel arra, hogy korábban is súlyos testi sértés miatt ítélte a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre, jelen cselekmény miatt végrehajtandó börtönbüntetés az ügyészség indítványa.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség