hARCosok – Fotókiállítás nyílt a Korzóban
Különleges fotókiállítás nyílt a Korzóban, a tárlaton a fotómodellek mindannyian a rákbetegség túlélői közül kerültek ki. 18 gyógyult embert kaptak lencsevégre, és a képeket a kiállítás megnyitójáig maguk az érintettek sem láthatták.

Egy különleges kisfilmmel kezdődött a hARCosok – A remény arcai című kiállítás megnyitója. A videó valójában egy werkfilm, amin azt mutatják be, hogyan készültek el a kiállított képek.

MEGNYERTÉK A HARCOT

A tárlathoz azonban nem a szó szoros értelmében vett modellek adták az alapot, hanem átlagemberek. Átlagemberek, akik legyőzték a gyilkos kórt.

[video]

– Szerettünk volna ezzel a kampánnyal segíteni azoknak a sorstársaknak is, akik szembesülnek a helyzettel és nagyon nagy szükségük van arra, hogy támogatást kapjanak és pozitív példákat lássanak. A Rákbetegek Országos Szervezetét kerestem meg, hogy a kezdeményezéshez adjanak szakmai támogatást és delegáljanak hozzánk alanyokat a fotók elkészítéséhez – részletezte a folyamatot Mikitovics Nóra, a kiállítás főszervezője.

További képekért kattintson a fotóra!

A REMÉNY ARCAI

A pillanatokat Janics Attila fotográfus örökítette meg, de a projektet sokan segítették: sminkesek, fodrászok és a Móricz Zsigmond Színház csapata is. A képeket pedig maguk az alanyok sem láthatták egészen a tárlat megnyitóján történt leleplezésekig. Az alapötletet egy külföldi film adta, ami hasonlóképpen dolgozta fel a rákból kigyógyultak történeteit.

– Olyan betegeket, akik már megvívták a harcot a rákkal, átalakítottunk. Amikor tavaly év elején a főszervező megkérdezte tőlem, hogy vállalnám-e ennek a fotózás részét, gyakorlatilag azonnal igent mondtam. Remélem, hogy ezzel sok embertársunknak tudunk segíteni és erőt adni. Meg tudtuk mutatni, hogy van élet a rák után is – mondta Janics Attila fotográfus.

ALBUMNYI TÁMOGATÁS

A kiállítás a Rák Világnapjához kapcsolódóan nyílt meg a Korzó üzletház második emeleti folyosóján. A fotókból pedig egy album is készült, aminek megvásárlásával a betegeket segítő szervezetet lehet támogatni.

Erdős József

Fotó: Trifonov Éva