Hamarosan indul a tanév! – Fokozott figyelem az iskolák környezetében

A Közterület-felügyelet az Apáczai Csere János Általános Iskola, Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, valamint az Eötvös Gyakorlóiskola környékén a tanévkezdéstől felügyelői jelenléttel, helyszíni figyelemfelhívással is segíti a járművezetőket a megváltozott forgalmi rendhez való könnyebb alkalmazkodás érdekében.


Az iskolakezdés a városi közlekedés szempontjából is kiemelt időszak, a közlekedés ritmusa a nyári időszakhoz képest megváltozik. Dr. Kása Brigitta aljegyző éppen ezért felhívja a közlekedő szülők, nagyszülők és a már önállóan közlekedő diákok figyelmét, hogy néhány iskola körül a folyamatban lévő felújítások vagy a forgalmi rend változás miatt az eddig megszokotthoz képest módosult forgalmi rend szerint lehet közlekedni, az intézménytől esetleg csak kissé távolabb lehet szabályosan vagy ingyenesen parkolni.

Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetője tájékoztatása szerint felújítások kapcsán átmenetileg nagyobb körültekintést igényel az intézmény megközelítése és a szabályos parkolás, a Kölcsey Gimnáziumnál, az Inczédy Szakközépiskolánál, a Vasvári Gimnáziumnál, a Bem József Általános Iskolánál, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolánál, az Apáczai Csere János Általános Iskolánál. A Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, valamint Eötvös Gyakorlóiskola környezetében.

A Vasvári Pál Gimnázium környékén a parkolók fizetőssé váltak, így az ingyenes parkolás csak az iskolától távolabb lehetséges. Az Apáczai Csere János Általános Iskola előtti szakaszon korlátokkal védik a gyermeket a többsávos körút gépjárműforgalmától, ösztönözve ezzel is a közeli gyalogátkelőhely szabályos használatát. Emellett az iskola és Tűzoltóság előtti szakaszra is kikerült a megállni tilos tábla, tehát a tábla hatálya alatt megállni csak forgalmi vagy műszaki okból szabad, azaz a be-és kiszálláshoz szükséges ideig sem lehet megállni ezeken a helyeken.

Mint ismeretes, május 1-től egyes túlterhelt utcákban megváltozott a parkolási rend, fizetőssé vált a parkolás például a Vasvári Pál u. (Dob.u. és Dohány u. között), a Holló u. és a Sólyom u., Sólyom köz parkolóiban.

A Közterület-felügyelet az Apáczai Csere János Általános Iskola, Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola és az Eötvös Gyakorlóiskola környékén a tanévkezdéstől felügyelői jelenléttel, helyszíni figyelemfelhívással is segíteni fogja a járművezetőket a megváltozott forgalmi rendhez való könnyebb alkalmazkodás érdekében.

A Hatósági Főosztály és a Közterület-felügyelet kéri, hogy iskolába indulásnál a tanévkezdéssel összefüggő forgalomnövekedést vegyék figyelembe, a kihelyezett jelzőtáblák utasításait és a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek és parkoljanak.