Hamarosan február 15-e! Célegyenesbe fordult a felsőoktatási jelentkezési időszak!
Fotó: Illusztráció

Az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire február 15-e éjfélig jelentkezhetnek az érdeklődők. Sokan még most sem tudják, valóban szükséges emelt szintű érettségi!

2020-tól alapképzésre és osztatlan képzésre történő jelentkezés esetén is alapvető és általános felvételi követelmény, hogy a jelentkező rendelkezzen legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi eredménnyel, vagy egy (legalább alapképzésben vagy régi rendszer szerinti főiskolai képzésben szerzett) felsőfokú oklevéllel. Ez alól kivételek a felsőoktatási szakképzések, továbbá azok az alapképzések, osztatlan képzések, ahol a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga eredményéből számítják.

A Nyíregyházi Egyetem többek között duális képzésekkel és új szakokkal is várja a továbbtanulni vágyókat. Angol nyelvű képzéseket is indít az intézmény szeptemberben – erről is szólt Dr. habil. Minya Károly oktatási rektorhelyettes a Nyíregyházi Televízió keddi, Híregyháza című műsorában.

Mérföldkő az egyetem életében a nemzetköziesítés – ez azt jelenti, hogy a következő tanévtől öt szakon is megindul a magyarországi magyar diákoknak is, de természetesen elsősorban a külföldi diákoknak az angol nyelven történő képzés. A gépészmérnök, zenekultúra, mezőgazdasági mérnök és a biológiai alapképzési szakot, valamint a légi közlekedési hajózó szakmérnöki szakirányú továbbképzést is elindítjuk angol nyelven szeptemberben.

Régi-új szakokat is indít az Egyetem – többek között lehet jelentkezni az anglisztika és az informatikus-könyvtáros alapszakra is. A felvételi jelentkezési határidő, valamennyi egyetemre, főiskolára, idén is február 15-e.