Hallatlan sikert értek el a magyar pálinkák Ausztriában!

Már 25, 2015

23. alkalommal rendezték meg Ausztriában a világ egyik legtekintélyesebb pálinkaversenyét, a Destillatát. 2015-ben 14 ország 162 főzdéje nevezett a megmérettetésre, mintegy 1500 tétellel. A díjátadó gálának idén Eisenstadt és az Esterházy-kastély adott otthon. A világversenyen osztrák, német, magyar, olasz, svájci, román, szerb, holland és argentin párlatok mérettették meg magukat.

MAGYAR A CSÚCSON!

A verseny magyar szempontból kiemelkedő eredménnyel zárult. A legnagyobb elismerését ugyanis egy magyar főzdének ítélte a zsűri. Az Agárdi Pálinkafőzdét választották Az Év Párlatfőzdéjének, egyik alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig Az Év Főzőmestere lett.

A MEGYE IS SZÉP SIKEREKET KÖNYVELHET EL!

A Destillatán a megyei párlatfőzők is komoly sikereket értek el. A Komáromi János tulajdonában lévő Tuzséri Pálinkamanufaktúra egy ezüst- (Vadcseresznye Pálinka) és nyolc bronzérmet kapott. A Csobolya Attila főzőmester révén is elismert Várda Drink két bronzot (berkenye, alma) szerzett. Lakatos Tibor „nyíregyházi magánfőző” és pálinkalovag pedig ugyancsak két bronzérmet (irsai szőlő, meggy) érdemelt ki versenypálinkáival a népes nemzetközi mezőnyben.

AZ ÉV MAGYAR PÁRLATAI

A Destillatán minden évben kiosztják Az Év Párlatai kitüntetést is, melyeket Nagyarany éremmel jutalmaznak. 2015-ben a Gyenesei Pálinkárium fekete bodza (2012) és a Gyulai Pálinka fekete ribiszke pálinkája (2014), valamint az Agárdi Pálinka sörpárlata (2014), maláta whiskyje (2010), érlelt alma pálinkája és tokaji sárgamuskotály törköly pálinkája (2010) részesült az elismerésben.

Z. Pintye Zsolt

Előző hír
Swing, szerelem, Szulák - koncert a VMKK-ban
Következő hír
Beszélgetés egy 56-os hazafival

Kapcsolódó híreink