Hagyományőrzés, zongorajáték és színház az Alkotás utcában

Hagyományos tojásfestéssel készültek a húsvéti ünnepre a Sóstói Múzeumfaluban. A skanzenben a családok hímes tojást készíthettek. Húsvéthétfőn hagyományőrző programokkal, locsolkodással és ünnepi ételekkel várták a látogatókat.

Országos zongoraversenynek adott otthont Nyíregyháza. Már 14. alkalommal rendezték meg a rangos megmérettetést, amelyre idén 42 intézményből 72 növendék érkezett. A háromnapos program nyitórendezvényén az egyik „virtuóz”, Boros Mihály adott koncertet.

Bárány Frigyes volt az Értékes Esték rendezvénysorozat vendége. A színművész művészeti tevékenysége is bekerült a Nyíregyházi Települési Értéktárba. A 85 éves színész életéről, pályájáról mesélt a közönségnek a MŰvész Stúdióban.

Milyen a világ legjobb palacsintája? Ezt a kérdést tette fel a gyerekeknek rajzpályázatával a Móricz Zsigmond Színház. A kicsik alkotásaiból kiállítást rendeztek a színház emeleti galériájában. A rajzverseny eredményhirdetésén a gyerekek A palacsintás király című mese szereplőivel is találkozhattak.

A Nyíregyházi Televízió nézői erről láthatnak riportokat az NYTV kulturális magazinjában, az Alkotás utcában.