Győztes gól pár perc után
Mosonmagyaróváron Kártik Bálint góljával nyert a Szpari. A középpályás nyáron érkezett Nyíregyházára.

- Milyen érzés volt gólt lőni ?

- Nagyon jó. Meglepődtem, mert a szünetben még úgy volt, hogy nem én állok be. Aztán szóltak, hogy készüljek, mégis én jövök. A lövésénél nagyon meglepődtem, hogy nem ért bele senki a labdába, és örülök, hogy góllal járulhattam hozzá a sikerhez. Nagyon nehéz mérkőzés volt.

- A felkészülési meccseken több poszton is játszottál. Melyik áll hozzád a legközelebb ?

- Debrecenben védekező középpályásként és belső védőként játszottam. Mátyus János kipróbált mindkét szélen is védekezésben, és számomra fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzek. De a legfontosabb, hogy játszhassak.

- Fiatalként nagy teher van rajtatok ?

- Teher mindenkin van. Én azt szeretném kivívni, hogy ne csak a „fiatal szabály” miatt szerepeljek, hanem mert ott a helyem. Szeretnék bizonyítani.

- Milyen tervekkel érkeztél Nyíregyházára ?

- Hogy minél többet fejlődjek ebben a szezonban. Úgy éreztem, ez az év nagyon fontos lehet a pályafutásom szempontjából. Egy nagy múlttal, komoly ambíciókkal rendelkező klubhoz kerültem, és remélem kiharcoljuk a feljutást.

- Segített, hogy nem egyedül vagy Debrecenből ?

- Igen, de a többi csapattárs is nagyon gyorsan befogadott. Persze könnyebb, hogy Barna Szabolcs személyében van egy kortársam is akivel jól ismerjük egymást és együtt jöttünk.

- A hétvégén a Siófok érkezik. Mit vársz a találkozótól ?

- Az eredményeik alapján egy erős csapat érkezik, előttünk vannak a tabellán, de mindenképp nyerni akarunk hazai pályán.

Dankó László