Győzelemmel kezdték a szezont a röplabdások

Székesfehérváron kezdte az idényt a Fatum Nyíregyháza. A hazai gárda most jutott fel az Extraligába, és nagyon lelkesen kezdett. 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Karnitskaya vezérletével három pontos előnyt szereztek. A mieink viszont egy 5-1-es sorozattal fordítottak, főleg Yagmur Karaoglu és Merve Cepni volt ekkor elemében. A folytatásban már mi vezettünk, Selena Leban és Lászlop Alexandra pontjaival a hajrát megnyugtató előnnyel kezdhette a Fatum, de hárította a játszmalabdákat a MÁV Előre. 23-24-nél viszont sikerült pontot szerezni, így 26 perc alatt nyerte a játékrészt a Nyíregyháza. 

A második felvonás eleje a hazaiaké volt, 8-4-re vezettek, de Cepni megint jókor villant, ásza és támadása után egy pontra olvadt a hátrány, majd Lászlop és Leban blokkolt remekül, és máris a Fatum állt jobban. A szlovén játékos egymás után termelte a pontokat, így 14-9-nél öt ponttal megléptek a mieink. Marija Cicic jó labdákkal szolgálta ki a társakat, Kristina Belova pedig fontos pillanatban támadott jól, majd Cepni blokkolt remekül, így tartotta a távolságot a Nyíregyháza. Sőt, a végén Cicic három pontjával biztosan nyerte a játszmát a Fatum. 

A harmadik felvonásban jól kezdtek a mieink, Leban ütése után 4-9-nél időt is kellett kérnie a fehérvári trénernek. Ez használt, mert két pontra zárkózott a MÁV Előre. Leonidas Gaitanakis is azonnal reagált, és helyreállt az öt pontos differencia.  Karnitskaya próbálta tartani a lépést a mieinkkel, de Karaoglu pontja és Belova ásza jókor jött. Cicic kétszer is villant, így a hajrát három pontos előnnyel kezdhette a Fatum Nyíregyháza, mely végül a negyedik meccslabdát értékesítve 3-0-ra megnyerte a találkozót!  

MÁV Előre SC-ST.Solar – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-23, -18, -22)

Nyíregyháza: Karaoglu 11, Cepni 14, Cicic 8, Lászlop 8, Belova 12, Leban 11
Csere: Tóth F. (liberó), Ambulija
vezetőedző: Leonidas Gaitanakis