Győzelemmel kezdett az NYKC
A rivális Ferencvárost fogadta a férfi kézilabdacsapat.

Rangadóval kezdte a bajnokságot a Nyíregyházi KC. A szintén az élvonalba jutást megcélzó Ferencváros érkezett a Bem iskola tornacsarnokába, ami teljesen megtelt nézőkkel. A hazaiak kezdtek jobban, és miközben a kapuban Nagy Levente mindent megfogott – többek között négy hetesből négyet –, addig elöl Varga László vezérletével ontották a gólokat a nyíregyháziak. A szünetben már nyolc góllal is vezetett az NYKC, és ekkor senki nem gondolta, hogy izgulni kell a végén. Pedig kellett. A Fradi fokozatosan dolgozta le hátrányát, és az utolsó percben csak egy találat volt a különbség. Ekkor azonban Kaplonyi Zoltán fontos gólt lőtt, mellyel megnyerte a rangadót a Nyíregyháza.

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyházi KC–Ferencváros 27–25 (14–6)

Bem iskola, 600 néző 

Nyíregyháza: Nagy L. – Munkácsi, Gubó 5, Varga 7, Tumidalsky 1, Pánczél 7, Tóth 1. Csere: Nagy Cs. 2, Braun, Mekaru 1, Andelic (kapus), Oláh (kapus), Kurbely 1, Kaplonyi 2.

Varga Zsolt szakmai igazgató: – Egy parádés első félidő után a másodikban nem védekeztünk olyan hatékonyan, így izgalmas lett a vége, de nagyon örülök győzelmünknek, mely nagy lökést adhat az egész bajnokságra.

Dankó L.