Győzelem idegenben - Folytatódott az NB-II-es kosárlabda bajnokság

Idén először utazott a Sunshine-NYÍKSE idegenbe, csütörtök este, a  tabella 8. helyén álló Tiszakécske otthonába. 
Sajnos a betegségek miatt megfogyatkozva, 7 embernek kellett helytállni az odahaza egyébként mindig tisztességesen helyt álló Tiszakécske ellen.  Az első két perc szoros küzdelmet és váltott kosarakat hozott. Ugyanakkor egy 0-5 és 0-7 rohammal a nyíregyháziak bebiztosították stabil vezetésüket az első negyed végére, így az 11-24-el zárult. 
A második negyedet a hazaiak kezdték lendületesebben és szinte felváltva szerezték a csapatok a kosarakat. Úgy tűnt kicsit kiengedtek a vendégek és a hazaiaknak minden besikerült, így a második negyedben 14-14 volt az eredmény, ami azt jelentette, hogy a vendégek az első negyedben kiharcolt 13 pontos előnyüket tudták megtartani. Brane Savic csapatkapitány és Kovács Tibor vezetőedző a szünetben jól rápiríthatott a nyíregyházi fiúkra, mert a következő negyedben 27 pontot szereztek, miközben csak 4-et kaptak. Különösen Asztalos volt aktív a palánk alatt, aki ebben a negyedben 11 pontot tett a csapat eredményéhez, de Zajácz és Gáspár is aktív  volt. 
Ebben a negyedben el is dőlt a mérkőzés, de azért a biztonság kedvéért még 8 pontot az utolsó negyedben is hozzá rakott a különbséghez a NYÍKSE, így alakult ki a 41-85 végeredmény. Megilleti a dícséretet a nyíregyháziakat, hiszen tartalékosan, a sérülésből éppen felépülő és visszatérő, fiatal Szenti Mátyással kiegészülve, végig koncentráltan játszva, biztosan vették a Tiszakécske akadályt.

TISZAKÉCSKE - SUNSHINE NYÍKSE 41-85 (11-24,14-14,4-27,12-20)
Dobók: Asztalos I. 23; Savic B. 16/6; Zajácz K. 15/3; Gáspár B. 14; Földesi N. 9/6; Vida Z. 5/3 Szenti M. 3 pont
Vezetőedző: Kovács Tibor

szerző: NYIKSE