Győzelem az EB első fordulójában - nyert a röplabda válogatott

Jól rajtolt az Európa-bajnokságon a magyar női röplabda válogatott. A mieink 2-1-re nyertek Szlovákia ellen. A magyar csapatban remekül játszott a nyíregyházi Tóth Fruzsina és Szakmáry Gréta is, míg a szlovák csapatban a Fatum ütője, Nikola Radosová 15 pontot szerzett. 

Női Európa-bajnokság, 1. forduló, C csoport:

Magyarország–Szlovákia 3:1 (20, 23, –20, 18)

Zadar, 300 néző. V: Simonovska (montenegrói), Paskevics (orosz).
Magyarország: Pallag 16, Pekárik 11, Németh A. 19, Szakmáry 19, Gyimes 8, Király-Tálas 4. Csere: Tóth F. (liberó), Török, Bagyinka, Kiss G. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.

Szlovákia: Palgutova 16, Abrhamova 7, Kriskova 5, Radosova 15, Pencova 9, Kosekova. Csere: Spankova (liberó), Fricova 3, Zernovic 10, Hrusecka. Szövetségi kapitány: Marco Fenoglio.

Jakub Gluszak: – Egy nagy torna első mérkőzése mindenkinek nehéz, de a lányok az első labdától maximális intenzitással harcoltak és betartották a taktikát, ami nagyon fontos volt. Jó volt látni, hogy egyetlen pillanatra sem adták fel, így fontos győzelmet arattunk. Ez a meccs azonban máris a történelem része, mert holnap egy újabb fontos összecsapás vár ránk. Igyekszünk arra is a lehető legjobban felkészülni taktikailag, mentálisan és fizikálisan is.